• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

13.05.2022

13:20

OBJAVLJEN SNIMAK, u Kijevu počelo prvo suđenje za ratni zločin, ruskom vojniku preti DOŽIVOTNA za ubistvo civila (FOTO, VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

OBJAVLJEN SNIMAK, u Kijevu počelo prvo suđenje za ratni zločin, ruskom vojniku preti DOŽIVOTNA za ubistvo civila (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Suđenje ruskom vojniku optuženom da je ubio ukrajinskog civila počelo je danas u sudu u Kijevu, što je prvo suđenje za ratni zločin otkako je otpočeo ruski napad na Ukrajinu, javio je AP

Narednik Vadim Šišimarin (21) optužen je da je upucao Ukrajinca (62) u glavu, u severoistočnom selu Čupahivka, a preti mu doživotna robija. Ubistvo se dogodilo početkom rata, kada su ruski tenkovi napredovali ka Kijevu.


Šišimarin, član tenkovske jedinice koju je zarobila ukrajinska vojska, priznao je da je pucao u civila, što je objavljeno u video snimku Bezbednosne službe Ukrajine.

"Naređeno mi je da pucam. Ispalio sam jedan metak, čovek je pao, a mi smo nastavili", rekao je Šišimarin o ubistvu koje se desilo 28. februara, dodaje AP.

Njegova izjava putem video snimka je "jedno od prvih priznanja neprijatelja", navela je ukrajinska bezbednosna služba.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija