• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.05.2022

09:35

REKORDNA PODRŠKA! Nehamer izabran za lidera sa 100 odsto glasova

Reuters

Vesti

REKORDNA PODRŠKA! Nehamer izabran za lidera sa 100 odsto glasova

Podeli vest

Austrijski kancelar Karl Nehamer i zvanično je, na skupštini Narodne partije Austrije (OVP), izabran za lidera stranke i to sa 100 odsto glasova

- Od 524 delegata 524 je glasalo za Nehamera. To je 100 odsto - saopštio je guverner pokrajine Tirol Ginter Plater rezultat glasanja.

OVP je u Gracu održala 40.skupštinu partije, kako bi zvanično izabrala naslednika Sebastijana Kurca, koji se krajem prošle godine povukao potpuno iz politike. Nehamer je postigao istorijski rezultat, jer niko nije očekivao da će dobiti 100 odsto glasova.

Naime, pred skupštinu pojavile su se brojne glasine da bi Kurc mogao da se vrati na političku scenu i preuzme liderstvo u stranci od Nehamera zbog loših rezultata u istraživanjima javnog mnjenja, u kojima je OVP sa 23 odsto glasova pala na drugo mesto iza opozicione Socijaldemokratske partije (SPO).

Da bi izbegli da Kurc, koji je održao govor na skupštini, dobije mogućnost da ukrade „šou“ Nehameru, na binu je nekadašnji lider OVP morao da izađe sa ranijim šefom stranke Volfgangom Šiselom.

Foto: Tanjug/AP

Kurc se zahvalio za „prelepo vreme provedeno u politici“, a Šisel je poručio da OVP mora ponovo naučiti da se bori. Nehamer je održao jednočasovni govor u kojem je napadao SPO.

- Opozicija se bori svim sredstvima, često i udarcima ispod kaiša, jer ne uspeva da to čini oči u oči, rekao je on. Istakao je da samo OVP može rešiti krizu u kojoj se nalazi zemlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija