• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

15.05.2022

17:32

(VIDEO) KIJEV POSTAVIO AMERIČKE HAUBICE NA PRVU LINIJU FRONTA, ODGOVOR MOSKVE BIĆE... Ameri objavili snimak kako ukrajinski vojnici pucaju iz M-777!

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) KIJEV POSTAVIO AMERIČKE HAUBICE NA PRVU LINIJU FRONTA, ODGOVOR MOSKVE BIĆE... Ameri objavili snimak kako ukrajinski vojnici pucaju iz M-777!

Podeli vest

Ukrajina je postavila mnoštvo od 90 poslatih američkih haubica hovicera M-777 na linije fronta, saopštila je američka ambasada u Kijevu, preneo je danas "Gardijan".

- M-777 hoviceri u akciji. Deo najnovije američke pomoći vredne 800 miliona dolara namenjene ukrajinskoj vojsci. Svi od 90 hovicera, osim jednog, koje je poslala Amerika su sada u Ukrajini, na prvoj liniji fronta - navodi se na Tviter nalogu američke ambasade u Kijevu.

Rojters je izvestio da je M-777 deo velike pošiljke haubica od SAD, sa namerom da se pomogne Ukrajini da se odbrani od ruskog napada.

M-777 je posebno značajan jer ima dalek domet i vrlo je precizan, dodaje se.

Američka ambasada je postavila snimak kako ukrajinski vojnici treniraju da koriste M-777.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 1 godinu

ajde Rusi unistite ta Americka g..na da se nehvale

Mikac

pre 1 godinu

Pa pre neki dan je imalo na twiteru kako m777 haubice za 10min od 12 ruskih tenkova unistavaju 7....ovo nije nista novo imaju 90 haubica + jos 4 iz Australije i +6 iz Kanade i 110 000 granata za njih is USA,,,,morali su tako, nestalo im je municije za haubice 152mm i 122mm, to proizvode samo Kina, Rusija i mi ( Srbija) a sumnjam da neko oce da im proda, zato su morali na zapadne kalibre 155mm i 105mm

52 MABR

pre 1 godinu

kasnite sa informacijama .. eno video na telegramu . . DNR je vec 2 zaplenio .. cele i operativne ..

Martinić

pre 1 godinu

Što ste streknuli? Zar ruski vojnik nije najbolji, zar rusko oružje nije najubitačnije, zar Rusija nije NAJ zemlja?! Hahaha…!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija