• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2022

09:23

ODJEKUJU PUCNJI! Ponovo izbili nemiri u Tripoliju, dvogodišnjem miru došao kraj?! (Video)

printscreen

Vesti

ODJEKUJU PUCNJI! Ponovo izbili nemiri u Tripoliju, dvogodišnjem miru došao kraj?! (Video)

Podeli vest

Nasilje je počelo kada je novi premijer ušao u grad tokom noći, praćen oružanom pratnjom

U glavnom gradu Libije, Tripoliju, danas su izbili sukobi kada je novi premijer Fati Bašaga, izabran u parlamentu, došao u skupštinu da i formalno preuzme funkciju od protivničke administracije koja je odbila da preda vlast.

Novinari Rojtersa u Tripoliju rekli su da su se čuli pucnji, a televizija "Al-Hadat" objavila je video snimke na kojima se vide borbe u centru grada i u luci.

Nasilje je počelo kada je Bašaga ušao u grad tokom noći, praćen oružanom pratnjom.

Iz njegove kancelarije saopšteno je da će on obavljati dužnosti iz glavnog grada.

Bašagin izbor u martu doveo je do razmirica između dve rivalske vlade, koje obe tvrde da imaju legitimitet i svaka ima podršku u naoružanim grupama u Tripoliju i zapadnoj Libiji, zbog čega se pojavio strah da bi dvogodišnji mir mogao uskoro da se završi.

Rojters dodaje da je u Libiji bilo uglavnom nebezbedno otkako je 2011. godine NATO podržao ustanak u kojem je svrgnut Muamer Gadafi, a onda su Gadafijevi rivali podelili na istočne i zapadne frakcije, pre nego što je došlo do primijra 2020. godine.

Premijer vlade nacionalnog jedinstva Abdulhamidal-Dbejbah odbacio je glasanje skupštine, rekavši da njegova administracija i dalje ima legitimitet i da će predati vlast samo nakon izbora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DA SE ZNA! ONI UTEMELJILI SU CRKVU U MAKEDONIJI! Sve je to deo plana...
Društvo

DA SE ZNA! ONI UTEMELJILI SU CRKVU U MAKEDONIJI! Sve je to deo plana...

Stanje koje postoji u crkvi u Severnoj Makedoniji uveliko je posledica bugarske okupacije u Drugom svetskom ratu, ali i nastojanja komunističkih vlasti nekadašnje Makedonije da obezbedi nezavisnost makedonske crkve. Bio je to deo velikog komunističkog plana da se Srpska pravoslavna crkva razbije po republičkim granicama

11.05.2022

21:13

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija