• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. STRUHAR

20.05.2022

07:00

AMERIČKI GENERAL BEN HODŽIS OBJASNIO ZAŠTO NAS NAPADAJU! Srbija problem za NATO jer ima najjaču vojsku

Vesti

AMERIČKI GENERAL BEN HODŽIS OBJASNIO ZAŠTO NAS NAPADAJU! Srbija problem za NATO jer ima najjaču vojsku

Podeli vest

Srbija jeste najveća vojna sila na Zapadnom Balkanu i mora biti svesna svog strateškog položaja. Rusija želi da spreči Beograd na evropskom putu

Ben Hodžis, američki general i bivši komandant NATO trupa u Evropi, otvoreno kaže da je Srbija problem za Zapad jer je 'najveća vojna sila na Zapadnom Balkanu'!

Hodžis ističe da Srbija mora da bude svesna svog strateškog položaja u regionu, a da Rusija želi da je spreči u evrointegracijama. Prema njegovim rečima, Evropska unija mora što pre da promeni strategiju prema Zapadnom Balkanu jer ljudi u Srbiji nemaju poverenje u podršku Zapada.

Rusija želi haos

Hodžis kaže da Srbija ima veoma značajnu stratešku poziciju u regionu i da bi trebalo da bude svesna svojih mogućnosti.

- Srbija jeste veoma važna iz više razloga. Ona je najveća vojna sila na Zapadnom Balkanu. Međutim, mislim da Srbija nije potpuno uverena u podršku Zapada i SAD. Na Srbiju najveći uticaj ima Rusija, a stabilan Balkan nije u interesu Moskve, ni najmanje... Ono što Rusija želi jeste da spreči države Zapadnog Balkana, a među njima i Srbiju, u daljim zapadnim integracijama - rekao je Hodžis, koji je 'objasnio' i da je naša zemlja puna 'agenata Kremlja'.

Taj nam ne želi ništa dobro

Daleko od toga da nam Hodžis želi dobro, pa on podržava ulazak lažne države Kosovo u NATO
Ljuban Karan, potpukovnik KOS u penziji

- Postoje različite grupe, boračke organizacije, crkve i druge grupe koje vidim kao agente Kremlja. Sve ove grupe imaju samo jedan cilj, a to je da udalje Srbiju od Zapada i SAD. Beograd bi morao da bude svesniji svoje strateške pozicije i da preduzima hrabrije poteze... - kazao je Hodžis u intervju za 'Radio Slobodna Evropa'.

Komentarišući ove navode, general Vladimir Lazarević kaže da Srbija kao najveća vojna sila u regionu polako postaje sve veći problem za zapadne strukture.

- Hodžis je američki general koji bolje poznaje Srbiju i njene vojne potencijale od mnogih zvaničnika sadašnje američke administracije. On, pritom, poseduje i profesionalnu hrabrost za izjavu o značaju i ulozi naše zemlje na Zapadnom Balkanu. Dovoljno je neostrašćen da prizna našu vojsku kao respektabilnu silu. Hodžis, međutim, nije jedini general koji ima takav stav. On veoma otvoreno i precizno govori da naša zemlja nije uverena u dobre namere Zapada i SAD i ja sam potpuno saglasan sa tim - poručuje Lazarević.

Moj ugao
LUKA KASTRATOVIĆ
GENERAL

General Ben Hodžis je u pravu kada tvrdi da je Srbija najveća vojna sila na Zapadnom Balkanu i zato očekujem da će u narednom periodu Zapad uraditi sve kako bi umanjio vojni potencijal Srbije.

 

Zapadno licemerje

Ljuban Karan, potpukovnik KOS u penziji, kaže da je Hodžis 'slika i prilika zapadnog licemerja'.

- Taj NATO general predstavlja se kao veliki poznavalac prilika na Zapadnom Balkanu, ali se iz skoro svake njegove rečenice vidi da on zapravo ništa ne razume. Hodžis kao jedinu mogućnost za Srbiju vidi evroatlantske integracije, a jedino zlo koje, prema njemu, ugrožava Srbiju i Balkan jeste Rusija. On boračke organizacije i SPC vidi kao agente Kremlja i kočnicu za prosperitet Srbije, a to su stubovi naše bezbednosti i slobode. Hodžis ništa ne razume i daleko od toga da nam želi dobro, jer podržava što brži ulazak lažne države Kosovo u NATO - zaključuje Karan.

'Kosovo mora u NATO'

Hodžis je naglasio da je od izuzetne važnosti da 'Kosovo' što pre pristupi NATO alijansi.
- Članstvo u NATO bilo bi od velike važnosti za Kosovo, jer bi u tom slučaju ono bilo višestruko zaštićeno od Rusije. Moskva će pretiti, ali se neće usuditi da napadne NATO državu. Shvatam zašto Kosovo želi da pristupi NATO savezu i iskreno se nadam da će se to uskoro dogoditi - poručio je Hodžis.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stojan

pre 1 godinu

Natprdjivanje I zastrasivanje. Ttreba li biti Ajnstajn da se shvati sta je sustina.

Muki

pre 1 godinu

Za poslednjih 20 godina mogli ste da nas primite u EU kog god ste trenutka hteli da imate Srbiju u svom okrilju, ali ne niste jer je i ne zelite, nezelite no da postoji, a onda vam krivi Rusi i Konezi, pa stani, sad nas Rusija sprecava da udjemo u EU, kojo evropski put, izlizana floskula, ne postoji put u Evropsku uniju, a mi smo vec u evropi, prica prazna, ni mala deca ne veruju u nju, evo sutra mozete da nas primite da sve sprecite i opet to necete da uradite i tu se prica zavrsava.

Marcco

pre 1 godinu

Kada neko mrtav ladan izjavi "....Srbija nije potpuno uverena u podršku Zapada i SAD....", onda je ili lud ili lupeta...

gavrilo princip

pre 1 godinu

Zlocinac da bi nekoga ubio Prvo krene od finih rijeci brige za druge Kada nekoga zavede glumecu sveca vadi kamu izvrasva svoje zlocinacko delo koje je odavno smislio Isto to cini ovaj zlocinac krvavih ruku do lakata

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija