• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika

20.05.2022

09:05

UŽARILA SE "CRVENA LINIJA" MOSKVE I PENTAGONA! Ovo je prvi razgovor od početka rata u Ukrajini, A GERAŠIMOV I GLAVNI GENERAL SAD SVE DRŽE "POD VELOM TAJNE"...

printscreen

Vesti

UŽARILA SE "CRVENA LINIJA" MOSKVE I PENTAGONA! Ovo je prvi razgovor od početka rata u Ukrajini, A GERAŠIMOV I GLAVNI GENERAL SAD SVE DRŽE "POD VELOM TAJNE"...

Podeli vest

Glavnokomandujući američke vojske general Mark Mili razgovarao je telefonom sa načelnikom štaba ruske vojske Valerijem Gerasimovim, saopštio je Pentagon u četvrtak, prvi od njihovih razgovora od početka ruske invazije na Ukrajinu krajem februara

- Vojni lideri su razgovarali o nekoliko bezbednosnih pitanja i složili se da će linije komunikacije ostati otvorene - rekao je portparol Milija, zajedničkog načelnika štaba SAD.

- U skladu sa dosadašnjom praksom, detalji njihovog razgovora ostaće tajni - dodao je portparol.

U saopštenju američke vojske se ne pominju nikakva konkretna pitanja o kojima se razgovaralo.

Ruska novinska agencija RIA, pozivajući se na rusko ministarstvo odbrane, saopštila je da su dvojica vojnih lidera razgovarali o pitanjima od „zajedničkog interesa“, uključujući Ukrajinu.

Poziv je usledio nakon što je američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao sa svojim ruskim kolegom prošle nedelje, a šef Pentagona pozvao je na hitan prekid vatre u Ukrajini.

Foto: Reuters

SAD i Rusija uspostavile su specijalnu telefonsku liniju od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara. „Crveni telefon” za deeskalaciju nalazi se u sedištu Evropske komande američke vojske u Štutgartu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija