• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.05.2022

09:37

STIŽE UPOZORENJE IZ PENTAGONA! Imamo posla sa dve velike države, KONFLIKT SA NJIMA JE SVE VEĆI!

AP/Tanjug

Vesti

STIŽE UPOZORENJE IZ PENTAGONA! Imamo posla sa dve velike države, KONFLIKT SA NJIMA JE SVE VEĆI!

Podeli vest

Rizik međunarodnog konflikta uz učešće veliki država je u porastu, upozorio je predsednik združenog štaba američke vojske, general Mark Mili u obraćanju pred maturantima vojne akademije „Vest point“

„U svetu u kojem živite postoji mogućnost ozbiljnog međunarodnog konflikta u kojem bi učestvovale velike države. Ta mogućnost se ne snižava, već je u porastu“, rekao je Mili i dodao da pod velikim državama podrazumeva Rusiju i Kinu.


„Trenutno imamo posla sa dve velike države, a to su Rusija i Kina, i svaka od njih ima snažan vojni potencijal i obe zemlje nastoje da promene aktuelna pravila zasnovana na aktuelnom svetskom poretku“, dodao je on.

Prethodno se Mili založio za to da se u Evropi, u zemljama istočnog krila NATO-a, izgrade stalne baze ili makar da budu opremljene rotirajućim osobljem upravo zbog rastuće verovatnoće ozbiljnijeg sukoba velikih država.


Rotacija „ekspedicionih snaga“ u takvim bazama omogućiće, prema njegovim rečima, da se novac ne troši na izgradnju infrastrukture za porodice vojnih lica, uključujući stambene objekte ili škole.
Mili je dodao da mnogi evropski saveznici SAD, uključujući Poljsku i Rumuniju „žarko žele“ da grade i finansiraju stalne baze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mikac

pre 1 godinu

U prvu je samo za jedno, za Kinu, ona je velika drzava i ekonomski i vojno, a Rusiaj je "izduvala", kad nije mogla da pobedi Ukrajinu, nije vise "velika drzava", a i potrosila jer ogromnu kolicinu svojih vojnih resursa bez nekog vidljivog rezultata... Rusija je sada pala na nivo Indije, Pakistana i slicnih sa nuklearnim arsenalom ali slabijom vojskom

vladimir

pre 1 godinu

A vi će te to da rešite očas ..... u velikoj ste zabludi generale i ne znam koji su vam "kriterijumi" za tako visoke činove?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija