• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.05.2022

15:08

NATO SE POVLAČI?! Stoltenberg: NEĆEMO SLATI ORUŽJE U UKRAJINI, cilj je izbeći sukob sa Rusijom!

Reuters

Vesti

NATO SE POVLAČI?! Stoltenberg: NEĆEMO SLATI ORUŽJE U UKRAJINI, cilj je izbeći sukob sa Rusijom!

Podeli vest

NATO neće biti deo konflikta u Ukrajini i neće tamo slati trupe jer želi da izbegne rat sa Rusijom, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg

On je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu podsetio da je od izbijanja rata NATO "značajno pojačao podršku Ukrajini kako bi zadržala pravo na samoodbranu", prenosi Tas s.

"Glavna odgovornost NATO-a je da štiti sve saveznike i spreči da ovaj rat eskalira. Ne želimo da izazivamo konflikt, već da ga sprečimo i da sačuvamo mir", istakao je Stoltenberg.

Kazao je da su od 2014. godine zemlje članice NATO već potrošile desetine miljardi dolara na obuku i opremanje ukrajinske vojske.

Dodao je da su zemlje članice Alijanse te godine počele da snaže sopstvenu bezbednost i da je trenutno pod komandom NATO 40.000 vojnika u blizini granica sa Rusijom, u "značajna vazdušna i mornarička sredstva, kao i da ih je još 100.000 u visokoj pripravnosti.

Stoltenberg je rekao da NATO sve te pripreme smatra "merama odvraćanja" s cljem da se otkloni bilo kakva mogućnost nesporazuma ili loše procene u Moskvi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija