• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.05.2022

18:39

KO KOGA OVDE ZAJ... Pentagon zahteva od zemalja da pomognu Kijev oružjem, a ne znaju KOJU ZEMLJU PODRŽAVAJU! (FOTO)

AP Photo/Alex Brandon

Vesti

KO KOGA OVDE ZAJ... Pentagon zahteva od zemalja da pomognu Kijev oružjem, a ne znaju KOJU ZEMLJU PODRŽAVAJU! (FOTO)

Podeli vest

Pentagon je najavio nove pakete pomoći Ukrajini, što ne bi bilo iznenađujuće da nisu istakli, pored američke, zastavu zemlje koja ne postoji

Tokom jučerašnjeg obraćanja, nakon što su se američki ministar odbrane Lojd Ostin i predsednik Združenog generalštaba, general Mark Mili, sastali sa saveznicima kako bi prikupili nove isporuke oružja Kijevu, ljudi su mogli da primete četiri ukrajinske zastave koje su bile "naopačke".

Sve ovo i ne bi bilo toliko čudno da oči celog sveta nisu uprte u Ameriku i političare na najvišim položajima koji su uspeli da izvrnu zastavu zemlje koju podržavaju.

Ostin i Mili bili su domaćini virtuelnog sastanka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, panela od 47 zemalja koje su spremne da Kijev snabdevaju oružjem i drugom vojnom pomoći.

 

 

Dok je Ostin isticao napore SAD da obezbede "neophodne artiljerijske sisteme i municiju, sisteme za obalsku odbranu, tenkove i druga oklopna vozila“ za Kijev, posmatrači su ubrzo primetili da nešto nije u redu.

Iza Ostina i Milija, četiri ukrajinske zastave bile su okačene naopačke, sa žutom bojom na vrhu umesto plave.

Verovatno greška osoblja Pentagona, ovaj gaf nije bio zbog kojeg su pristalice Ukrajine ogorčene.

Još u martu, AFL-CIO, najveći sindikat u Americi, objavio je na Tviteru sliku svog izvršnog veća kako drži naopačke plakate ukrajinske zastave na kojima je pisalo "Podrži Ukrajinu“.

 

 

Posle ismevanja na društvenim mrežama, sindikat je ponovo postavio sliku sa zastavama digitalno izmenjenim da bi bila okrenuta na pravi način, pre nego što ju je u potpunosti izbrisao kada su korisnici Tvitera nastavili sa napadima zbog greške.

Bivši i sadašnji američki lideri su takođe  u više navrata mešali Ukrajinu sa drugim zemljama. U martovskom govoru u kojem je osudio ofanzivu Rusije na Ukrajinu, Džo Bajden je izjavio da ruski predsednik Vladimir Putin "može da opkoli Kijev tenkovima, ali nikada neće osvojiti srca i duše iranskog naroda".

Nedavno je i bivši predsednik Džordž Buš osudio "potpuno neopravdanu i brutalnu invaziju na Irak", ali se odmah ispravio rekavši da misli na Ukrajinu. Ova "greška" deluje još strašnije zbog činjenice da je upravo on započeo invaziju na Irak 2003. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija