• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.05.2022

09:10

NAD PACIFIKOM TENZIČNO! Japanski lovac se približio ruskom "Tu-95MS" tokom vazdušne patrole (Video)

Vesti

NAD PACIFIKOM TENZIČNO! Japanski lovac se približio ruskom "Tu-95MS" tokom vazdušne patrole (Video)

Podeli vest

Japanski lovac F-15 približio se strateškom nosaču raketa Tu-95MS, koji je u utorak učestvovao u zajedničkoj vazdušnoj patroli sa kineskom Hun-6K u azijsko-pacifičkom regionu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Na kadru snimljenom iz jednog od ruskih aviona vidi se kako se japanski lovac približava na udaljenosti od nekoliko desetina metara.

 

 


U isto vreme, generalni sekretar japanske vlade Hirokadzu Macuno izjavio je da vlada smatra provokacijom zajednički let vojnih aviona Kine i Rusije u oblasti japanskih granica. Kako je rekao, Japan je putem diplomatskih kanala preneo svoju zabrinutost Rusiji i Kini u vezi sa letom.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da su u određenim fazama leta strateške nosače raketa pratili avioni F-2 južnokorejskog vazduhoplovstva i F-15 japanskog vazduhoplovstva. Prema navodima ruskog vojnog resora, lovačku pratnju za grupu bombardera obezbedili su avioni Su-30SM Vazdušno-kosmičkih snaga.

Prilikom izvršavanja zadataka avioni obe zemlje postupali su striktno u skladu sa odredbama međunarodnog prava i nije dozvoljeno narušavanje vazdušnog prostora stranih država, a let se odvijao u okviru realizacije plana vojne saradnje za 2022. godinu i nije usmeren protiv trećih zemalja, napomenuo je resor.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija