• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji webtribune

27.05.2022

19:48

ZAOKRET KOJI JOŠ NIJE ZVANIČNO OBJAVLJEN! Zapadne zemlje traže da Ukrajina ustupi svoje teritorije Rusiji?! Podoljak izneo šokantne tvrdnje

AP/Photo

Vesti

ZAOKRET KOJI JOŠ NIJE ZVANIČNO OBJAVLJEN! Zapadne zemlje traže da Ukrajina ustupi svoje teritorije Rusiji?! Podoljak izneo šokantne tvrdnje

Podeli vest

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, rekao je da je nedavno bilo predloga zapadnih zemalja da se teritorija Ukrajine ustupi Rusiji

„Danas nam određene političke grupe savetuju novu agendu: prekid vatre, zamrznuti konflikt i predaju dela teritorija zarad mira.

Prema njegovim rečima, ne može biti reči o zamrzavanju sukoba, pošto Ukrajina „izvlači zaključke” iz Minskih sporazuma. On smatra da „geopolitički stratezi govore o teritorijama, ali ne govore o ljudima”.

Podoljak je takođe najavio neminovnost rešavanja vojnog sukoba za pregovaračkim stolom. Međutim, prema njegovim rečima, pregovori će biti mogući kada Rusija „trezveno proceni situaciju“.

Mihail Podoljak smatra da je najkraći put za okončanje vojnog sukoba isporuka oružja, sankcija i finansijske pomoći Ukrajini.

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer je 24. maja pozvao da se prekinu pokušaji da se ruskim trupama u Ukrajini „nanese odlučujući poraz“.

On je takođe pozvao zapadne zemlje da izvrše pritisak na Ukrajinu da nastavi mirovne pregovore pre nego što trenutno stanje stvari izazove nepremostivi preokret. Mihail Podoljak je 17. maja najavio prekid pregovora Moskve i Kijeva na inicijativu ukrajinske strane. Prema njegovim rečima, Ruska Federacija ne shvata da se neprijateljstva odvijaju „ne po pravilima i planovima Rusije“ i da otpor Ukrajine raste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija