• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

31.05.2022

15:11

AMERIČKI GENERAL: U narednih nekoliko nedelja biće sve jasno!

AP/Photo

Vesti

AMERIČKI GENERAL: U narednih nekoliko nedelja biće sve jasno!

Podeli vest

Bez obzira na poteškoće u prognoziranju toka ukrajinske krize, u Pentagonu smatraju da njen konačan ishod mogu biti mirovni pregovori, izjavio je u intervjuu televiziji „Foks njuz“ predsednik Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD, general Mark Mili

Po rečima američkog generala, Pentagon razmatra razne varijante razvoja događaja u Ukrajini.

- U narednih nekoliko nedelja će biti jasni rezultati. Moguće je da će se sve odugovlačiti, a može se završiti pobedom jedne od strana ili može doći do mirovnih pregovora. Postoji mnogo alternativa, trenutno nisam siguran ni u jednu opciju - objasnio je on.

Mili je podvukao da vidi mogućnosti za dijalog Moskve i Kijeva, između ostalog na inicijativu Vladimira Zelenskog.

- Smatram da bi rasplet situacije putem pregovora bio logičan izbor, obe strane bi mogle doći do tog zaključka - izjavio je američki general.

Ranije su Mili i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov razgovarali na temu situacije u Ukrajini. Razgovor je inicirao američki general i to je ujedno bio i prvi njihov kontakt od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija