• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

01.06.2022

07:00

(VIDEO) NEMCI SPREMILI 100 MILIJARDI EVRA ZA OPREMANJE VOJSKE, PRIORITET SU AVIONI! Razlog je, naravno, Rusija - DA LI VAM JE OVO VEĆ POZNATO?!

Vesti

(VIDEO) NEMCI SPREMILI 100 MILIJARDI EVRA ZA OPREMANJE VOJSKE, PRIORITET SU AVIONI! Razlog je, naravno, Rusija - DA LI VAM JE OVO VEĆ POZNATO?!

Podeli vest

Lavovski deo specijalnog fonda od 100 milijardi evra koji Nemačka planira da izdvoji za obnovu svoje vojske nakon ruske invazije na Ukrajinu pripašće vazduhoplovnim snagama, navodi se u dokumentu u koji je Rojters imao uvid

Dokumentom je predviđeno da se 40,9 milijardi evra potroši na razvoj i kupovinu, uključujući nabavku ratnih aviona lovaca tipa Eurofajter i F35, kao i izgradnju svemirskog sistema za rano upozoravanje.

Od preostalog novca 19,3 milijarde evra namenjeno je mornarici, još 16,6 milijardi evra za kupovinu novih brodova i podmornica, kao i razvoj naslednika pešadijskog borbenog vozila tipa Marderin, naveden je u dokumentu.

Nemačka će Grčkoj isporučiti borbena vozila pešadije kako bi vlada u Atini mogla da preda Ukrajini oružje sovjetskog tipa, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

- Mi ćemo Grčkoj obezbediti nemačka borbena vozila pešadije - poručio je Šolc novinarima posle dvodnevnog samita lidera EU u Briselu i dodao da je postigao sporazum sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, prenosi agencija Rojters.

Kako navodi britanska agencija, nemački kancelar nije izneo nikakve detalje o tome kakva će borbena vozila pešadije Berlin predati Grčkoj, niti kakvo će oružje Atina predati Kijevu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

Na primeru Jugoslavije i Srbije se veoma lepo videlo da se nemački interesi nisu promenili. Isti cilj, isti (lokalni) saveznici, isti narativ i na kraju, iste metode. Kakvi su bili u prvom i drugom svetskom ratu, a i tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije, takvi su i danas, samo malo prikriveniji. U front guraju druge, a Amerika im je sada saveznik koja im drži Francuze i Engleze na uzici, sa liberalima i drugim bolesnicima duboko ukorenjenih u vlasti.

Kvisko

pre 2 godine

Pa normalno da ce da ulazu pare kad im je sve pokvareno, dosadasnje vlade nisu mnogo brinule o Bundesveru pa su im stalno kratili pare na ime stednje i tako sada se ispostavilo da je oprema i oruzije neispravno ili istroseno, npr: od 142 borbena helikoptera dozvolu za letenje ima samo 16 ostali utrosili resurse a remonta nema, 30% borbenih brodova je ispravno ostali moraju na remont, 47% aviona mora na remont, slicno je i sa oklopnim vozilima i artiljerijom, sve u svemu, i cuveni nemci pokazali ds mogu ko mi balkanci da budu ignorantni

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija