• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

02.06.2022

17:30

UKRAJINSKA ODBRANA SE RASPADA, U SEVERODONJECKU SE RUSKIM TRUPAMA OTVARA PUT KA ZAPADU! Vojni ekspert Konstantin Sivkov o stanju na frontu! AKO JE U PRAVU...

Tanjug/Pixabay/fotomontaža

Vesti

UKRAJINSKA ODBRANA SE RASPADA, U SEVERODONJECKU SE RUSKIM TRUPAMA OTVARA PUT KA ZAPADU! Vojni ekspert Konstantin Sivkov o stanju na frontu! AKO JE U PRAVU...

Podeli vest

Vojni ekspert, doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov kaže da Oružane snage Ukrajine na pravcu Severodonjeck-Lisičansk, nemaju izglede za odbranu.

U vreme početka napada na Severodonjeck od strane savezničkih snaga Rusije i LDNR, lokalnu grupu Oružanih snaga Ukrajine činilo je dve do tri hiljade vojnika.

Broj vojnika u susednom Lisičansku kretao se od četiri do šest hiljada. Istovremeno, u okolnim mestima bilo je nekoliko desetina hiljada boraca. Drugim rečima, vojna komanda Ukrajine izgradila je prilično jaku odbrambenu liniju u ovom regionu.

Međutim, danas se taj front raspada, ukrajinska vojska je potpuno demoralisana, rekao je vojni ekspert Konstantin Sivkov.

Prema njegovim rečima, odsečeni od svih ukrajinski vojnici u Severodonjecku i Lisičansku više nemaju nade. Svesni su da ih niko neće izbaviti iz taktičkog okruženja.

Zbog toga ne pružaju jak otpor, usled čega se operacija u ovom pravcu razvija mnogo brže nego u Mariupolju. Izgledi za Oružane snage Ukrajine u ovoj oblasti su veoma sumorni, smatra ekspert.

- Ovde će ih dokrajčiti, a dalje, na zapadu, više neće imati takve snage, neće davati nikakav ozbiljan otpor. U stvari, ruska vojska opkoliće gradove, a pošto tamo nema ozbiljnih utvrđenja, brzo će se predati - uveren je Sivkov.

Istovremeno, komanda Oružanih snaga Ukrajine u velikoj meri pomaže Oružanim snagama Ruske Federacije i Narodnoj miliciji LDNR praveći jednu grešku za drugom, primetio je ekspert.

I dalje baca u borbu jučerašnje rezerviste, koji nemaju ni odgovarajuću obuku ni naoružanje.

Rezultat ovakvih odluka je masovna pogibija ukrajinskih vojnika i rasprostranjeni pad moralnog i psihičkog raspoloženja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hogar

pre 1 godinu

"Ukrajinska odbrana" se raspada a hiljade ruskhih vojnika dezertira???!!! Šta Rusija tzv.druga vojna sila radi tri mjeseca ne uspjevajući osvojiti 2 grada u samoj Ukrajini! Rusija je goli qrac....da nemaju atomsku,danas bi Ukrajinci birali Rusku vladu i predsjednika! Kažite srBskom življu istinu....Otišli su u qrac i rusija i srbija i druge ruske gubernije.Željezna zavjesa je postavljena na granicama Rusije.bye,bye......

vlada

pre 1 godinu

@Hogar..Hrvatska je i bez clanstva Eu ziv qrac..Mala drzava sa velikom jezicinom..Niko je nista ne pita..Qrvati su cudo,obozavaju Srpske portale..

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija