• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Newsweek

03.06.2022

21:52

ZAOKRET KOJI JE ZBUNIO ZAPAD! Tri ključne države naprasno promenile mišljenje o “porazu” Rusije

Tanjug/AP

Vesti

ZAOKRET KOJI JE ZBUNIO ZAPAD! Tri ključne države naprasno promenile mišljenje o “porazu” Rusije

Podeli vest

Magazin “Newsweek” dao je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom tačan nagoveštaj o promeni trendova u međunarodnoj areni

Prema rečima autora teksta, kolumniste Danijela Depetrisa, tri ključne zemlje koje su aktivno uključene u podršku Ukrajini počele su da preispituju svoju poziciju i više se ne zalažu za „strateški poraz“ Rusije.

Prema Depetrisu, ranije su Nemačka, Italija i Francuska, zajedno sa SAD, UK i baltičkim zemljama, žudele za „strateškim porazom“ Rusije, ali sada Berlin, Rim i Pariz preispituju svoju poziciju i sve više žele što brži kraj neprijateljstva. Kako Depetris piše u svojoj publikaciji, Francuska, Italija i Nemačka su sve više zabrinute zbog razvoja događaja u ukrajinskom ratu.

Rezimirajući, autor je primetio da se Zelenski „može podsmevati ideji o prekidu vatre“, ali kako se sukob odugovlači, on ne može isključiti situaciju u kojoj će „uporne pristalice Ukrajine“ početi da preispituju svoje politička uverenja.

Foto: AP PHOTO

Inače, o izdaji Zapada govorio je raniji savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak. Prema njegovim rečima, evropske zemlje pozivaju Kijev da ustupi teritoriju Rusiji kako bi se okončao sukob.

Podoljak je rekao da odlučnost Zapada da kazni Rusiju postepeno slabi. Ako je u početku na dnevnom redu SAD i EU bio naftni embargo, sankcije i politički pritisak na Moskvu, sada neke evropske zemlje, koje je Podoljak nazvao „proruskim lobistima“, počinju da pozivaju Kijev da zaustavi rat.

Danas nam se nudi prekid vatre, zamrznuti konflikt i predaja dela teritorija zarad mira, piše savetnik šefa kancelarije Zelenskog.

Sve je to zarad obnavljanja pregovora sa Rusijom, siguran je Podoljak. Političar je primetio da se Ukrajina već jednom „opekla“ na sporazumima iz Minska i da sada neće dozvoliti „Minsk-3“.

Istovremeno, Aleksej Arestovič, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, rekao je da se Nemačka, Francuska, Italija i Mađarska zalažu za mir sa Rusijom. Međutim, mora se reći da samo mađarski političari zvanično govore o stavu racionalnih pregovora sa Rusijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

... a tek kada tamo negde sredinom jula vide rezultate u drugom kvartalu 2022 i forecast 2... biće veselo!

Pera

pre 2 godine

Glavna tajna međunarodni odnosa je da jevrein zelenski komanduje ukrajinski fašistima da im pomaže kompletan zapad iako je još u nirnbergu fašizam označen najvećim zlom?! Izrael jevrei rotšild koh soros tito2..kraljica elizabeta ..zapadni vladari u formi fašizma napadaju rusiju a glavni cilj su bogatstva sibira jer satanistima novac predstavlja suštinu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija