• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV TF1

04.06.2022

18:35

SAD SU POTPUNO POKORILE EVROPU, NEĆE JOJ DOZVOLITI DA IMA SVOJU VOJSKU! Lavrov izneo šokantne detalje, Nemci ne mogu bez NATO, ali Pariz...

Reuters

Vesti

SAD SU POTPUNO POKORILE EVROPU, NEĆE JOJ DOZVOLITI DA IMA SVOJU VOJSKU! Lavrov izneo šokantne detalje, Nemci ne mogu bez NATO, ali Pariz...

Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u intervjuu francuskom TV kanalu TF1, rekao da su SAD odavno pokorile evropske zemlje i da im sada ne dozvoljavaju da budu nezavisne i zabranjuju im da grade sopstvenu bezbednosnu arhitekturu.

„Predsednik Francuske Emanuel Makron je takođe mnogo puta govorio o potrebi za novom arhitekturom evropske bezbednosti, ali Sjedinjene Države ne dozvoljavaju da se bilo šta uradi. Sjedinjene Države su potpuno pokorile Evropu“, rekao je ruski ministar spoljnih poslova.

On je takođe naglasio da Moskva posmatra želju Pariza da promoviše koncept „strateške autonomije“, međutim, prema njegovim rečima, druge evropske zemlje nemaju takvu želju.

„Čak i Nemci kažu da je bezbednost Nemačke i Evrope nemoguća bez NATO-a “, zaključio je Lavrov.

Ranije je diplomata odgovorio na pitanje o mešanju Moskve u sudbinu Donjecke i Luganske Narodne Republike tokom specijalne operacije.

Foto: Reuters

On je naglasio da ruskoj strani nije preostalo ništa drugo nego da prizna nezavisnost DNR i LNR.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slep si

pre 1 godinu

Slep si, Druze. EU i USA su partneri, a sa Vama nece niko. Ono, cak ni Severna Koreja. Samo Lukasenko i Bosanac Dodnjik i onaj mudzahtedin iz Cecenije. Hahaha!!! Kakva ekipa za promenu Sveta na bolje! Ako Vas tri jarana komunista i lopurde ne donesete boljitak Planeti, ma, niko nece! Inace, SSSR je bio okuporao Evropu i pola Sveta, a ne USA.

ratko

pre 1 godinu

i ti Vucicu uporno govoris nas put je put EU e moj k je na p[utu ka EU i ne seri vise ovajnarod sigurno nece u EU

Nikita Petrovic

pre 1 godinu

francuska i nemacka je u trdicionalnom sukobu valjano je tradiciju gajiti

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija