• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

04.06.2022

20:02

VRI U CRNOM MORU, RUSI SPREMAJU NAPAD?! ILI SAMO DEMONSTRIRAJU SILU? Burno, 12 desantnih brodova isplovilo sa Krima...

Vesti

VRI U CRNOM MORU, RUSI SPREMAJU NAPAD?! ILI SAMO DEMONSTRIRAJU SILU? Burno, 12 desantnih brodova isplovilo sa Krima...

Podeli vest

Grupa desantnih brodova Ratne mornarice Ruske Federacije, koju čini šest velikih desantnih brodova Severne i Baltičke flote, kao i šest desantnih brodova Crnomorske flote juče su isplovili sa Krima i spremni su da izvrše zadatke na Crnom moru

Ovo je saopštio neimenovani izvor iz Sevastopolju, koji je upućen u dešavanja, a objavila je ruska državna agencija TASS.

Na otvoreno more ukupno je krenulo 12 brodova, iz tri flote, koji se povremeno uključuju u demonstraciju sile prema obalama Odese. Do sad su to radili nekoliko puta.

- Prvi put u Crnom moru deluje tako velika grupacija Ratne mornarice Rusije, koju čini 12 velikih desantnih brodova Severne, Baltičke i Crnomorske flote. Ovi borbeno-desantni brodovi spremni su da izvrše predviđene zadatke u okviru Specijalne vojne operacije, rekao je sagovrnik TASS-a.

On je naveo da su iz sastava Severne flote upućeni veliki desantni brodovi „Petar Morgunov", „Olenegorski rudar" i „Đorđe Pobedonosac". Iz Baltičke flote „Koroljov", „Minsk" i „Kalinjingrad". Crnomorska flota je poslala brodove „Cezar Kunikov", „Novočerkask", „Azov", „Jamal", „Orsk" i „Nikolaj Filčenkov".

Foto: Printskrin Youtube

 

TASS je tražio od komande Crnomorske flote, da potvrdi ovu vest, ali o tome nema dalje nikakvih informacija.

Pre tri meseca je pres-služba Crnomorske flote saopštila da je 10. februara šest velikih desantnih brodova u sastavu odreda Severne i Baltičke flote, nakon što su završili plovidbu oko Evrope, ušli u Crno more. Tokom zajedničkih vežbi, brodovi su odrađivali zadatke odbrane obale poluostrva Krim i baza flote.

U četvrtak 2. juna komanda „Jug" Oružanih snaga Ukrajine prijavila je pojavu pet ruskih velikih desantnih brodova u oblasti Očakova gde se preti desantom na Nikolajev. Da li ti brodovi pripadaju delu ovog plovnog sastava nije poznato.

Neka pomeranja ukazuju da je moguće da ti brodovi prevoze opremu i vojsku na Zmijsko ostrvo, ali je to nemoguće proveriti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BRITANCI TVRDE, IMAJU TAJNE IZVEŠTAJE SA RATIŠTA I RUSI SU PRED KRAHOM?! Zato Putin sada okreće snage ka jednom cilju, a to je...
Planeta

BRITANCI TVRDE, IMAJU TAJNE IZVEŠTAJE SA RATIŠTA I RUSI SU PRED KRAHOM?! Zato Putin sada okreće snage ka jednom cilju, a to je...

Ruska vojska bi mogla da se krahira zbog gubitaka od više od 30.000 ljudi u Ukrajini, navodi se u tajnom britanskom izveštaju koji je procurio u javnost. Dok najnovije procene iz Moskve predstavljaju gorak ukus za ruskog predsednika Vladimira Putina, u izveštaju se tvrdi da ih on vidi kao “cenu koju vredi platiti” za pobedu, prenosi Dejli mejl

04.06.2022

19:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija