• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV Zvezda

06.06.2022

12:56

KADA SU RUSI PROCENILI DA OVAKO TREBA, NE SLUTI NA DOBRO! 95 odsto raketne strateške snage u stalnoj borbenoj gotovosti, "Sarmat" će zameniti "Voevoda" puk se prenaoružava

Vesti

KADA SU RUSI PROCENILI DA OVAKO TREBA, NE SLUTI NA DOBRO! 95 odsto raketne strateške snage u stalnoj borbenoj gotovosti, "Sarmat" će zameniti "Voevoda" puk se prenaoružava

Podeli vest

95 odsto grupacije Raketnih strateških snaga (RTS) je u stalnoj borbenoj gotovosti , rekao je u emisiji Vojni prijem na TV Zvezdi komandant RTS Sergej Karakajev

Pored toga, jedan od ciljeva Raketnih strateških snaga je stvaranje novih raketnih sistema i njihovo opremanje, nastavio je komandant RTS.

"Sledeći zadatak je razvoj vojno-tehničkog potencijala, koji nam omogućava da razmišljamo unapred za budućnost“, zaključio je Karakajev.

Krajem aprila izvršeno je prvo lansiranje interkontinentalne balističke rakete Sarmat, sposobne da nosi hipersonične jedrilice sa nuklearnim punjenjem.

Nakon završetka programa testiranja, ovaj kompleks će ući u službu Raketnih strateških snaga . U raketnoj formaciji na Krasnojarskoj teritoriji, vodeći raketni puk se već priprema za prenaoružavanje. „Sarmat” će zameniti rakete „Voevoda”.

Kako su precizirali u Ministarstvu odbrane, novo oružje je sposobno da pogađa ciljeve na velikim dometima, koristeći različite putanje leta i garantovano će savladati sve postojeće i buduće sisteme protivraketne odbrane. To je najmoćnija raketa na svetu sa najdužim dometom cilja.

Strani analitičari procenjuju da je situacija blizu nuklearnog rata čim Rusija drži nuklearne snage u borbenoj gotovosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija