• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

06.06.2022

18:52

MOSKVA NA NOGAMA ZBOG SRBIJE! BEOGRAD DA BUDE CENTAR ZA REŠAVANJE SVETSKIH PROBLEMA! Ako je neko to zaslužio, onda su to Srbi!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

MOSKVA NA NOGAMA ZBOG SRBIJE! BEOGRAD DA BUDE CENTAR ZA REŠAVANJE SVETSKIH PROBLEMA! Ako je neko to zaslužio, onda su to Srbi!

Podeli vest

Odbijanje Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije da propuste avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova uvreda je za rusko ministarstvo spoljnih poslova i napad na Srbiju, rekao je Andrej Klimov, predsednik Komisije za zaštitu državnog suvereniteta Saveta Federacije u intervjuu za "Gazeta.ru."

On je siguran da Rusija na ovu uvredu treba da odgovori podrškom Srbiji.

- Mislim da je ovo, pre svega, napad na Srbiju. To kod nas, naravno, izaziva opravdano ogorčenje, jer je to teško drugačije protumačiti nego kao otvorenu i očiglednu uvredu prema Ministarstvu spoljnih poslova. Ali ipak, ovde je glavni cilj, naravno, Vučić. Danas, izvinite na izrazu, on je kao trn u oku celoj Evropskoj uniji. Srbija je jedina država u celoj kontinentalnoj Evropi zapadno od Rusije koja je sačuvala svoju nezavisnost. Srbi se ne predaju, a da bi ih zgnječili, istisnuli od nje, napravili antirusku teritoriju, ulažu se svi napori - rekao je Klimov.
 
Klimov je napomenuo da bi najbolji odgovor Rusije na demarš tri zemlje bio da podrži Srbiju koja može da zadrži svoju neutralnost.

- Što se tiče Srba, oni su imali i imaju odličnu perspektivu da zauzmu mesto te iste Švajcarske, Austrije ili Finske, da postanu neutralni evropski centar gde možete da se sastajete, razgovarate o svim pitanjima i rešavate stvarne svetske stvari. A mi treba da razmislimo kako da ih podržimo. Čini mi se da će podrška Srbima biti najbolji odgovor - rekao je Klimov.

On je dodao da je američki ambasador u Rusiji Džon Salivan isključio potpuni prekid rusko-američkih odnosa usred incidenta sa Lavrovljevim avionom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 2 godine

Finansiska podrska Rusije Srbiji ojacala bi sposobnost Srbije da sacuva svoju neutralnost. Dve-tri milijarde dolara direktne pomoci u budzet + daljnje znacajne investicije u infrastrukturu i energiju Srbiji stavilo bi tacku na pokusaje zapada da ekonomski ucenjuje Srbiju i odvaja od Rusije . Rusijo ne cekaj deluj na vreme.

Zoran

pre 2 godine

Кад господин Шолц дође, и оде у Крагујевац, поклони се пред спомеником жртвама фажизма, убијеној нашој деци, тад можемо да причамо, баталите фабрике који они овде имају. Много су крви овде они просули да би Срби заборавили шта су нам радили кроз историју. Срби не заборављају

Zoran

pre 2 godine

Колико је Српских костију, колико Српских жртава, деце, мајки, дедова просуто од Кајмакчалана преко колубаре до Српских крајина, преко првог, другог и осталих ратова, И сад треба Шолца да пољубимо у дупе? То од Срба не очекујте, Бог опрашта али Срби никада!!

Zoran

pre 2 godine

Црногорци да ли имате грам срамоте, признали сте Косово и Метохију као суверену државу, прогањате Србе, Српску цркву, забијате браћи нож у леђа, где је крај вашој издаји?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!
Politika

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

13:59

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija