• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Standard.rs

08.06.2022

17:30

PUTIN JE POGODIO EVROPU U NAJBOLNIJU TAČKU! Blumberg analizirao sankcije Zapada Moskvi... Ekonomski rat protiv Rusije podelio EU, brojne zemlje su umorne od...

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

PUTIN JE POGODIO EVROPU U NAJBOLNIJU TAČKU! Blumberg analizirao sankcije Zapada Moskvi... Ekonomski rat protiv Rusije podelio EU, brojne zemlje su umorne od...

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin uspeo je da Evropu pogodi u najbolniju tačku - energetiku. Rast cena goriva doveo je do visoke inflacije i ekonomskog pada u zapadnim zemljama, piše „Blumberg"

- Bez obzira na to što Evropska unija uvodi najoštrija ograničenja Rusiji, broj kompromisa raste, počev od ustupaka koji se tiču isporuka nafte cevovodima i zaključno sa isključivanjem patrijarha Kirila iz sankcionog spiska - navodi se u publikaciji.

Kako je istaknuto, ekonomski rat protiv Rusije je podelio EU, jer su zemlje „umorne od sankcija".

- Finansijsko oružje je nesavršeno sredstvo, koje deluje selektivno i vodi do nepredvidivih posledica - naglašava se u članku.

Prema procenama „Blumberg ekonomiks", ovogodišnji prihodi Rusije od nafte i gasa iznosiće oko 285 miliona dolara.

- Dodajte tome i drugu robu i to će više nego kompenzovati 300 milijardi dolara ruskih deviznih rezervi, zamrznutih u okviru sankcija - zaključio je autor članka.

Zapadne sankcije Rusiji

Nakon početka specijalne operacije u Rusiji, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. U Evropi su sve glasniji pozivi na smanjenje zavisnosti or ruskih energetskih resursa.

Prema rečima zamenika premijera Rusije Aleksandra Novaka, embargo će najpre pogoditi evropske potrošače: cene već rastu, a nije isključen veliki deficit naftnih produkata u EU. On je ocenio da što se tiče domaće naftne industrije, potrebno je rekonfigurisati transportno-logističke lance, ali će na kraju tržište biti izbalansirano.

Kako je isticao ruski lider Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija neprijateljskih zemalja, a glavni cilj Sjedinjenih Američkih Država i Evrope je da unište živote miliona ljudi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija