• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.06.2022

12:57

ŠOK REKORD U EU, inflacija u ovoj zemlji skočila na 20 odsto, struja duplo skuplja, gas trostruko!

Reuters

Vesti

ŠOK REKORD U EU, inflacija u ovoj zemlji skočila na 20 odsto, struja duplo skuplja, gas trostruko!

Podeli vest

Inflacija je podstaknuta višim cenama komunalnih usluga, ali i dvocifrenim rastom cena roba i usluga

Inflacija u Estoniji je u maju dostigla 20 odsto, pokazali su u utorak podaci estonskog statističkog zavoda.

Inflacija je podstaknuta višim cenama komunalnih usluga, ali i dvocifrenim rastom cena roba i usluga, prenosi HRportfolio. U aprilu su potrošačke cene porasle 18,8 odsto.

Prošlog meseca Estonija je zabeležila najsnažniji rast potrošačkih cena među članicama evrozone, za 20,1 odsto, prema Harmonizovanom indeksu potrošačkih cena (HICP), koji olakšava poređenje.

Prema podacima estonskog zavoda za statistiku, u maju su cene roba porasle za 15,7 odsto, a cene usluga za 28,8 odsto.

Cena gasa za domaćinstva je više nego utrostručena. Troškovi stanovanja u ovoj zemlji, članici EU, porasli su za 63 odsto na godišnjem nivou, a cene prevoza za 27 odsto. Cene hrane i bezalkoholnih pića, kao i hotelskog smeštaja i ugostiteljskih usluga u kafićima i restoranima povećane su za 17, odnosno 13,3 odsto.

Na mesečnom nivou, rast cena je u maju usporen na 1,9 odsto, sa 3,6 odsto u prethodnom mesecu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

A oni su u EU!? Pa pomoći će im valjda oni bolje stojeći fašisti!!!

Rabarbara

pre 2 godine

Inace moji prijatelji iz Moskve mi kazuju da je inflacija u rusiji oko 26%, to se u Moskvi i Petersburgu ne oseca jer ima gradskih uredbi za kontrolisanje cena, ali Smolensk, Omsk, Rostov na Donu, Vladivostok...inflacija je velika i rusi tvrde da je sve pocelo pre 1 mesec, do tada je bilo sve potpuno normalno

srbi narod cigana sa turskim o

pre 2 godine

Srbi sline nad 1000 eura i misle da je to velika placa pa dolaze raditi u Hrvatsku toliko o toj sirotinjskoj drzavi usranih cetnika! hahahaha!

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija