• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.06.2022

14:36

NEMA RUSKOG ŽITA DOK NE UKINETE SANKCIJE! Kremlj saopštio Zapadu kako stvari stoje, kriza je uveliko počela, a ukrajnska pšenica je samo delić onoga što nas čeka...

Vesti

NEMA RUSKOG ŽITA DOK NE UKINETE SANKCIJE! Kremlj saopštio Zapadu kako stvari stoje, kriza je uveliko počela, a ukrajnska pšenica je samo delić onoga što nas čeka...

Podeli vest

Sankcije Rusiji moraju biti ukinute da bi rusko žito bilo isporučeno na međunarodna tržišta, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

"Globalna prehrambena kriza je već počela, njen katalizator nije bila ukrajinska kriza, već niz događaja i pogrešnih postupaka vlada različitih zemalja. Za snabdevanje Zapada ruskim žitom potrebno je ukinuti sankcije Rusiji koje to sprečavaju, ali do sada nije bilo suštinske rasprave o tome", naveo je Peskov, prenose RIA Novosti.

Obraćajući se novinarima, on je pozvao da se ne preuveličava značaj ukrajinskih rezervi žitarica za svet, odgovarajući na pitanje kako rešiti problem nepoverenja Kijeva u uveravanja ruske strane da Moskva neće koristiti koridore za izvoz žita iz crnomorskih luka za ofanzivne operacije.

"Moramo razumeti poziciju ukrajinske strane, govorimo o ukrajinskom žitu. Prvo, koliko znamo, ovog žita ima mnogo manje nego što Ukrajinci kažu. Ovo je premali procenat da bi imao značajan uticaj na razvoj globalne prehrambene krize koja je već počela", naveo je Peskov.

Uzrok krize je "čitav lanac događaja i pogrešnih postupaka vlada širom sveta", istakao je on.
 

Foto: Reuters

Dmitrij Peskov

Peskov je naveo i da svaki sastanak koji se održi između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog mora biti produktivan i "dobro pripremljen", navode RIA Novosti.

Ruski predsednik Vladimir Putin ne planira da se sastane sa svojim venecuelanskim kolegom Nikolasom Madurom u bliskoj budućnosti, dodao je Peskov. Portparol Kremlja je saopštio da se London nije obratio Moskvi sa zahtevima za pomoć u razmeni plaćenika, njihovih državljana koji su se predali u Marijupolju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17