• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

08.06.2022

17:11

PRVI UDAR ME JE BACIO NA POD! Prvi snimak stravičnog zemljotresa u Rusiji! (VIDEO)

Printscreen

Vesti

PRVI UDAR ME JE BACIO NA POD! Prvi snimak stravičnog zemljotresa u Rusiji! (VIDEO)

Podeli vest

Rusko ministarstvo za hitne situacije izvestilo je o silovitom potresu magnitude 8,4 po Rihteru u jezeru Bajkal, prenosi agencija Anadolija.

S druge strane, Evropski seizmološki centar izmerio je jačinu od 5,2 stepena po Rihteru.

Zemljotres se dogodio oko 20:25 po lokalnom vremenu i snažno se osetio u ruskim regionima Burjatiji i Irkutsku, a podrhtavanje tla trajalo je, javljaju lokalni mediji, najmanje 30 sekundi.

Stanovnici grada Ulan-Ude govore kako su se zidovi tresli, a oni koji žive na višim spratovima su ga posebno jako osetili.

– Prvi udar me bacio na pod – rekao je jedan stanovnik.

– Gotovo sam odleteo. Činilo se da će mi se kuća srušiti – govori drugi stanovnik.

- Mnogi stanovnici Irkutska, Angarska, Šelehova osetili su podrhtavanje. Društvene mreže pišu da su se lusteri ljuljali u stanovima, posuđe padalo, alarmi su se uključivali na automobilima - napisao je guverner.

Podrhtavanje su osetili i stanovnici različitih okruga Čite, rečeno je RIA Novostima u pres-službi Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije Zabajkalske teritorije.

Kako je napomenuto u regionalnom sedištu Ministarstva za vanredne situacije Burjatije, nisu primljene nikakve informacije o žrtvama i razaranjima nakon zemljotresa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gojko Sisa

pre 1 godinu

E radi americko geo-tera oruzije, ovo je samo da pokazu rusima da njihov sarmat nije nista u poredjenju sa ovakvim stvarima...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija