• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Der spiegel

09.06.2022

09:01

NEMAČKI OBAVEŠTAJCI NAVELI TAČNO VREME POTPUNOG PORAZA UKRAJINACA U DONBASU! Ruske trupe će konačno slomiti otpor u narednih... "Der Spiegel" predviđa

AP/Tanjug

Vesti

NEMAČKI OBAVEŠTAJCI NAVELI TAČNO VREME POTPUNOG PORAZA UKRAJINACA U DONBASU! Ruske trupe će konačno slomiti otpor u narednih... "Der Spiegel" predviđa

Podeli vest

Nemačko izdanje Der Spiegel, pozivajući se na podatke nemačkih obaveštajnih službi, naznačilo je vreme potpunog poraza trupa Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu

Ruske trupe će u narednih nekoliko nedelja konačno slomiti otpor Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu. Ovo prenosi nemačko izdanje Der Spiegel pozivajući se na podatke nemačkih obaveštajnih službi.Lokalni uspesi jedinica savezničkih snaga Rusije i republika Donbasa, smatraju analitičari nemačke Spoljnoobaveštajne agencije, odigraće odlučujuću ulogu u porazu Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

„Ukrajinski otpor može čak biti slomljen u narednih četiri do pet nedelja. U nizu tajnih brifinga poslednjih dana, analitičari BND-a su primetili da su Rusi u stanju da svakodnevno osvajaju male teritorije“, navodi se u publikaciji.

Nemački obaveštajci predviđaju da će Rusi do avgusta potpuno očistiti teritoriju Donbasa od ukrajinskih militanata.

„Nemačka savezna obaveštajna služba smatra mogućim da će do avgusta moći da preuzmu kontrolu nad celim Donbasom“, navodi se u članku.

Foto: AP/Tanjug

Podsetimo, 31. maja je penzionisani brigadni general Bundesvera Klaus Vitman u intervjuu za Velt rekao da je Nemačka odgovorna za neuspehe ukrajinske vojske.

Prema njegovim rečima, Rusija je u proteklih sedam dana značajno razvila uspeh specijalne operacije. Kijev, s druge strane, ne može da preuzme inicijativu, uključujući i razlog nedostatka oružja koje su Rusi uništili.

Krajem proleća objavljeno je da je nemačka vlada smanjila isporuke oružja Ukrajini na minimum u proteklih devet nedelja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija