• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.06.2022

19:56

ASLIN PREKO SRBIJE OTIŠAO U UKRAJINU! U Beogradu ga čuvali aktivisti koalicije 'Moramo'

printscreen

Vesti

ASLIN PREKO SRBIJE OTIŠAO U UKRAJINU! U Beogradu ga čuvali aktivisti koalicije 'Moramo'

Podeli vest

Britanski državljanin Ejdan Aslin, koji je u Donjecku osuđen na smrt, otišao je na ratište u Ukrajinu 2018. godine, i to iz Beograda!

To je 18. aprila, nedugo nakon što je Ejdan zarobljen, na Tviteru otkrila Teodora Gavran, levičarska aktivistkinja i 52. na parlamentarnoj listi koalicije "Moramo".


- Ovo je naš drug Gundi. Inače Britanac. Nakon Rožave i borbe protiv ISIS u jednoj ženskoj ekološkoj revoluciji, otišao je u Ukrajinu pre četiri godine. Bio je naš gost tri meseca, dok je čekao dozvolu ukrajinske vojske da se priključi. Danas se predao ruskim okupatorima u Marijupolju. Već sedam dana je bez hrane, vode i vojne opreme... - napisala je Teodora Gavran, koja nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Foto: printscreen

Tvit Teodore Gavran o Britancu osuđenom na smrt

 

Podsećamo, Vrhovni sud samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) osudio je na smrt dvojicu britanskih državljana i jednog Marokanca zbog, kako navode, učešća u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga u svojstvu plaćenika, javlja agencija TASS.

Kako se navodi u presudi, u svetlu počinjenih zločina Ejden Aslin, Šon Piner i Sadun Bragim osuđeni su na smrt.

Foto: printscreen

Britanac Ejdan Aslin u kružiću levo

Vrhovni sud DNR juče je objavio da su Britanci Piner i Aslin i državljanim Maroka Bragim, koji su ratovali na strani Ukrajine, delimično priznali krivicu.

Nakon što su uhapšeni oni su priznali da su prekršili član 232 Krivičnog zakona DNR "Prolazak obuke u cilju terorističke aktivnosti", a za to krivično delo predviđena je kazna zatvora od 15 do 20 godina.

Foto: printscreen

Ejdan Aslin (u crvenom krugu) iza rešetaka i ostali osuđeni na smrt

Istraga je utvrdila da su Britanci i Marokanac za novčanu naknadu učestvovali u "oružanoj agresiji Ukrajine u cilju nasilnog preuzimanja vlasti u DNR".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dule

pre 1 godinu

Ово веома много говори о тој коалицији "Морамо", сад је свакоме јасно какви су им циљеви и ко их финансира и држи на вези.

koki

pre 1 godinu

Pa ovaj ima 150 kila. Kakvo trcanje kakve gluposti. Nego privesti ove zbog pomaganja placenicima da odu na ratiste. Pa ce da se smire malo u corci.

Goran

pre 1 godinu

Dao bi ja njoj Ovo je nas drug. Da je samo 5 minuta sa mnom u jednoj sobi ne bih vise znala ni za druga a kamoli za sebe!!!

Bane

pre 1 godinu

Opet neki ološ po Srbiji šutuje sa nacistima. Dobiće što je zaslužio, a i Bog najgore kažnjava izdalnike.

Mapko

pre 1 godinu

Teodora Gavran otvoreno i degutantno podrzava ratne zlocine i zlocine protiv covecnosti svog drugara i slicnim placenicima ? A isti poput ove odvratne licnosti ce vam soliti pamet kako Srbija mora priznati izmisljen genocid u Srebrenici, isti ce vam pricati gluposti i gadosti kako se treba brisati crtezi Ratka Mladica i Karadzica koji se pojavlju po zidovima sirom drzave. Davno smo ih upoznali, sada je jasno da u Srbiji imamo "nacisticku-fasisticku-ustasku-srbijansku" opoziciju, deklarisani su nacisti.

Karuzo

pre 1 godinu

Jao baš je ovo tužno. "Jadan" dečko, otišao je iz najbolje namere da ubija a ono evo njega pred strojem za streljanje. Sad treba još da ga žalimo. Nema većeg ludila od ovog opozicionog.

Dobrivoje

pre 1 godinu

Ova osoba,da bude član Parlamenta?!Bruka i sramota!

NEBOJŠA

pre 1 godinu

И ШТА САД?учешће у туђем рату је кр.дело,а помагање у мобилизацији плаћеника није =!?!? ПА ''ГОСПОШИЦЕ ГАВРАН ЖЕЛИМ ВАМ ДА СЕ УСКОРО,ЗАИСТА,СРЕТНЕТЕ СА СВОЈИМБРАТСКИМ ДЕМОНМ....''НА ТАМО НЕГДЕ БОЉЕМ МЕСТУ''.МТЈК

Vla

pre 1 godinu

Bilo bi lepo smestiti je u avion sa Hasom, 6 putnika i 5 padobrana, mislim da bi dobila ruksag kako bi se brze i ponovo druzila sa britancem,

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija