• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SD/Mediji

12.06.2022

20:40

KIJEV SE OVOG NAJVIŠE PLAŠIO! RUSKA VOJSKA SE USMERILA KA NOVOM CILJU? Analitičari tvrde: Ako padne Odesa Ukrajina gubi rat!

AP photo

Vesti

KIJEV SE OVOG NAJVIŠE PLAŠIO! RUSKA VOJSKA SE USMERILA KA NOVOM CILJU? Analitičari tvrde: Ako padne Odesa Ukrajina gubi rat!

Podeli vest

Oružane snage Rusije, u okviru rata u Ukrajini, sprovode poseban plan u Crnom moru. Ovaj zaključak su doneli ruski analitičari, a komanda Oružanih snaga Ukrajine, najverovatnije, strahuje od takvog scenarija

Radi se o strategiji ruske vojske na Zmijskom ostrvu, i pripremama mostobrana za zuzimanje Odese.

Analitičari su sugerisali da Oružane snage Rusije nameravaju da se učvrste na Zmijskom ostrvu postavljanjem sistema protivvazdušne odbrane i drugih sistema naoružanja na njemu.

Ovakav pristup je priprema za novu fazu specijalne operacije, tokom koje će se sprovoditi odluke o zuzimanje Odese.

Stvaranje mostobrana od strane Rusije za zauzimanje Odese izazvalo je nervoznu reakciju u Kijevu.

Ukrajinski vojni eksperti priznaju da je Rusija s razlogom ojačala svoju poziciju na Zmijskom ostrvu - ovakav pristup ukazuje na pripremu desantne operacije u Crnom moru.

Najverovatnije, Oružane snage RF razvijaju plan sa korišćenjem Crnomorske flote.

- Ruska grupacija trupa na ukrajinskom Zmijskom ostrvu je fiksirala, ukopala se i podiže tamo odgovarajuće sisteme protivvazdušne odbrane. Takve mere se sprovode kako bi se brodovi osećali dovoljno slobodnim u ovom delu Crnog mora - priznaju u Kijevu.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine, najverovatnije, strahuje od takvog scenarija tokom rata, pošto će gubitak Odese biti najveći strateški poraz Kijeva.

Ukrajinci pokušavaju da preduzmu posebne mere kako bi neutralisali pretnju koju predstavlja Zmijsko ostrvo.

Međutim, takva rešenja neće doneti pristojan rezultat, ocenjuju ruski vojni analitičari.

Rat u Ukrajini možete pratiti na našem blogu iz munuta u minut!

Bonus video!!!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbo

pre 2 godine

Sve novoizmišljene države trba da nestanu. Osnov definicije nacije je jezik. Sada imamo svugde u svetu, kao "suverene države" u kojima govore jezik isti kao zaista suvereni i državotvorni narodi, koji postoje mnogo vekova. Misle, ako promene akcent i drugačije izgovaraju nekoliko reči da su država i narod sa pedigeom državnosti.

Rade

pre 2 godine

Да ли стварно неко у свету мисли да Украина може да победи Русију ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Rade

pre 2 godine

Да ли неко у свету, стварно мисли да Украјина, може да победи Русију ? ? ? ? ? ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija