• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.06.2022

19:20

IZDAJNICI U UKRAJINSKIM REDOVIMA! Gradonačelnik Marijupolja KIVAN: Znali su gde da granatiraju, bilo je mnogo izdajnika koji su davali koordinate!

Tanjug

Vesti

IZDAJNICI U UKRAJINSKIM REDOVIMA! Gradonačelnik Marijupolja KIVAN: Znali su gde da granatiraju, bilo je mnogo izdajnika koji su davali koordinate!

Podeli vest

Gradonačelnik Marijupolja Vadim Bojčenko optužio je, kako je naveo, izdajnike u ukrajinskim redovima da su ruskim snagama preneli vitalne informacije tokom bombardovanja južnog lučkog grada na početku napada na Ukrajinu

Bojčenko, koji je napustio Mariujpolj, rekao je za Bi-Bi-Si da je uništavanje kritične gradske infrastrukture, uključujući snabdevanje električnom energijom, bilo dobro koordinisano jer su "izdajnici Rusiji dali koordinate".

"Znali su gde da granatiraju. Bilo je mnogo izdajnika koji su davali koordinate. Sve što smo imali, sve što se smatra kritičnom infrastrukturom grada, uništeno je u prvih sedam dana", kazao je gradonalčelnik Marijupolja.

On je naveo da u gradu postoji 15 izvora napajanja i da ni on kao gradonačelnik nije znao gde se svi nalaze, preneo je britanski list "Gardijan".

"A oni su znali i za nedelju dana uništili su svih 15. Grad je ostao bez svetlosti", istakao je Bojčenko.

Prema njegovim rečima, gađani su i vodovodi, komunikacioni vodovi i skladišta u kojima su čuvani hrana i lekovi.

On je optužio poslanike gradskog veća iz proruske stranke Opoziciona platforma - Za život, koji sada vladaju gradom pod ruskom okupacijom da su izdajnici.

Bojčenko je, takođe, rekao da je više od 100.000 ljudi i dalje zarobljeno u gradu, koji je okupirala Rusija i u kome nemaju čistu vodu, hranu, struju i lekove.

"Situacija u Marijupolju je katastrofalna", kazao je on i dodao da se mnogo leševa i dalje nalazi pod ruševinama i da će prema navodima lekarima, ovo leto u gradu biti užasno i da može da odnese hiljade života.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija