• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.06.2022

23:12

PLENKOVIĆ POTVRDIO: Iza sastanka u Briselu stoji Hrvatska!

Reuters

Vesti

PLENKOVIĆ POTVRDIO: Iza sastanka u Briselu stoji Hrvatska!

Podeli vest

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković, na današnjoj konferenciji za medije komentarisao je usvojeni dokument u Briselu o postignutom političkom sporazumu o principima osiguravanja funkcionalnosti Bosne i Hercegovine kako bi napredovala na evropskom putu

Hrvatski premijer je na konferenciji potvrdio da Hrvatska stoji iza sastanka u Briselu.

- Celu nedelju su trajali sastanci s predstavnicima političkih stranaka i trojicom članova Predsedništva BiH. Celi proces se događa na inicijativu Hrvatske, tražili smo od vrha EU da se počne baviti Bosnom i Hercegovinom. Jučerašnji sastanak dogodio se na inicijativu Hrvatske, predsednika Evropskog veća Šarla Mišela i Žozepa Borrelja. Svi ti ljudi se bave BiH pre svega zbog pitanja Hrvata i zbog evropskog puta BiH. Kada sam video izjavu koja je na kraju usvojena juče, mislim da je ta izjava u svom sadržaju opšte gledano izuzetno dobra za Hrvate u BiH. Hrvati se spominju izrekom, konstitutivni narodi se spominju izrekom, izborima bi se trebalo pristupiti hitno - rekao je Plenković.

Podsećamo, za usvojeni dokument glasali su svi predstavnici Republike Srpske, osim Nenada Nešića i Branislava Borenovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija