• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.06.2022

19:11

Moskva: Postoje najmanje tri biološke laboratorije u Zaporožju! Konašenkov: Osoblje laboratorija POTVRDILO,  24. februara izdato naređenje!

Pixabay

Vesti

Moskva: Postoje najmanje tri biološke laboratorije u Zaporožju! Konašenkov: Osoblje laboratorija POTVRDILO, 24. februara izdato naređenje!

Podeli vest

Postoje najmanje tri biološke laboratorije na teritoriji regionalnog urbanog centra Zaporožja

Postoje najmanje tri biološke laboratorije na teritoriji regionalnog urbanog centra Zaporožja koji je pod kontrolom ukrajinske vojske i svi ovi objekti su dobro čuvani, upozorio je danas član glavnog veća vojno-civilne uprave Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Rogov je rekao da su u tim objektima ranije sprovedene mere evakuacije tokom kojih su eksperti sa Zapada napustili grad.

"Znamo da se mere evakuacije tamo sprovode od početka specijalne vojne operacije. Njihovo osoblje - građani nekih zapadnih zemalja, najviše iz Sjedinjenih Američkih Država, otišli su i odneli velike količine opreme. Obezbeđenje nije povučeno", rekao je Rogov za Tas s.

U dokumentu u koji izveštač ruske agencje imao uvid stoji da su po naređenju kabineta predsednika Volodimira Zelenskog ljudi iz Glavnog arhiva ukrajinskog Mnistarstva odbrane hitno uništili personalne dosijee ukrajinskog istraživačkog i vojnog osoblja, kao i predstavnika američkih vojnih bioloških laboratorija.

U tom dokumentu piše da je Glavni vojni arhiv u skladu

sa uputstvima dobijenim iz predsedničkog kabineta zadužen da hitno ukloni personalna dosijea vojnih lica, eksperata i drugih zaposlenih u ukrajinskom Centru za javno zdravlje, Institutu za kugu Mečnikov i Institutu Žitomirskog laboratorijskog centra za transport, koji su sarađivali i radili zajedno sa predstavnicima američkih vojnih bioloških laboratorija Metabiota i Batele.

Prethodno je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov upozorio da su tokom rata u Ukrajini ruske snage došle do dokaza koji potvrđuju da je po nalogu režima u Kijevu izvršeno "hitno čišćenje tragova vojno-biološkog programa, sprovođenog u Ukrajini koji finansira ministarstvo odbrane SAD".

Prema rečima Konašenkova, osoblje ovih ukrajinskih laboratorija koje, kako tvrdi, vodi Pentagon potvrdili su da je 24. februara izdato naređenje za hitno odlaganje veoma opasnih patogena i to kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugih smrtonosnih bolesti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veljko

pre 1 godinu

A to sto ima najmanje 200 labaratorija iza Urala u Rusiji, za to nikome nista je li????

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17