• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.06.2022

09:52

RUSI SU OVDE BEZ MILOSTI, AZOVSTALJ SE PONAVLJA! Počinje drama u fabrici Azot! "Položite oružje i predajte se!"

Reuters

Vesti

RUSI SU OVDE BEZ MILOSTI, AZOVSTALJ SE PONAVLJA! Počinje drama u fabrici Azot! "Položite oružje i predajte se!"

Podeli vest

Rusija je jutros zatražila da ukrajinske snage koje se kriju u hemijskoj fabrici "Azot" u Severodonjecku polože oružje i predaju se

Mihail Mizincev, šef ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom, rekao je novinskoj agenciji Interfaks da bi ukrajinske trupe ujutro trebalo da 'zaustavie svoj besmisleni otpor i polože oružje'.

Obećao je da će civili moći da se evakuišu kroz humanitarni koridor - iako njegove reči dolaze dan nakon što je objavljeno da su dva od tri mosta izvan grada uništena, a treći je star i nesiguran.

Ukrajina je saopštila da je više od 500 civila i neodređeni broj vojnika zarobljeno unutar "Azota".

Guverner Luganska Sergej Gajdaj rekao je da civili u Azotu 'više ne mogu da izdrže u skloništima, njihovo psihičko stanje je na granici'.

Situacija podseća na bitku za čeličanu Azovstalj u Mariupolju, gde su se stotine boraca i civila sklonile do predaje u maju. Ukrajinski vojnici u ovom slučaju ostaju u ruskom pritvoru.

Gajdaj je rekao da Rusi kontrolišu oko 80 odsto Severodonjecka i da masovna evakuacija civila sada 'jednostavno nije moguća'.

U Severodonjecku je ostalo oko 12.000 ljudi, u poređenju sa predratnim stanovništvom od 100.000.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija