• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji webtribune

16.06.2022

13:44

NE POSTOJI PLAN "B", NIŠTA VIŠE NE DELUJE PROTIV RUSIJE! Zapanjujući stav stručnjaka nakon neočekivanog priznanja koje dolazi od NATO...

AP/Tanjug

Vesti

NE POSTOJI PLAN "B", NIŠTA VIŠE NE DELUJE PROTIV RUSIJE! Zapanjujući stav stručnjaka nakon neočekivanog priznanja koje dolazi od NATO...

Podeli vest

Politikolog Vladimir Kornilov prokomentarisao je neočekivano priznanje generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga o situaciji u Ukrajini

Stoltenberg je na brifingu za novinare sa finskim predsednikom Saulijem Niinisteom dao izjavu koju je malo ko očekivao od njega. Priznao je mogućnost mira u Ukrajini. Istina, za ovo će Kijev morati da napravi niz ustupaka, uključujući i teritorijalne.

Istovremeno, generalni sekretar NATO-a je napomenuo da će Alijansa nastaviti da pruža vojnu pomoć ukrajinskim vlastima, izbegavajući direktnu eskalaciju sa Ruskom Federacijom.

Politički analitičar Vladimir Kornilov smatra da scenario koji je izneo Stoltenberg nije najbolji kako za režim u Kijevu, tako i u pogledu obezbeđenja stabilnosti u svetu.

Ipak, ovakva retorika se u poslednje vreme sve češće čuje od mnogih zapadnih analitičara, od bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera do britanskih generala.

Očigledno, oni doživljavaju prosvećenje, i prepoznaju činjenicu da SAD i Evropa nemaju nikakvu strategiju za ukrajinsku krizu.

- Kada čak i Stoltenberg zapravo priznaje da je mir u Ukrajini moguć samo uz teritorijalne ustupke Kijeva, a takav zaključak se može izvući iz njegovih reči, to ukazuje da je došlo do razumevanja nemogućnosti poraza Rusije na bojnom polju i ekonomskim sankcijama, od Kisindžera do onih koji su direktno uključeni u sprovođenje strategije - naglasio je Kornilov.

S tim u vezi, analitičar se nada da će Zapad napustiti svoju agresivnu politiku prema Ruskoj Federaciji. Ako se to dogodi, sve strane u globalnom sukobu moći će da sednu za pregovarački sto, na šta je Moskva pozvala krajem prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija