• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.06.2022

16:45

Dodik se oglasio direktno iz Sankt Peterburga: ZAPADU SMETA ŠTO SRPSKA NIJE UVELA SANKCIJE RUSIJI! Lavrov poručio: Sada znamo ko su nam prijatelji!

RTRT photo

Vesti

Dodik se oglasio direktno iz Sankt Peterburga: ZAPADU SMETA ŠTO SRPSKA NIJE UVELA SANKCIJE RUSIJI! Lavrov poručio: Sada znamo ko su nam prijatelji!

Podeli vest

Bosna i Hercegovina nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i Zapad se ljuti zbog toga, žele da provode svoje politike u regionu, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na sastanku sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom u Sankt Peterburgu

Dodik je informisao Lavrova da i „francuski predsednik Emanuel Makron uvodi specijalnog predstavnika u BiH što dovoljno govori o pokušaju uticaja, a iste predstavnike uveli su i SAD i Velika Britanija“.


„Čekaju nas izbori, zapadnjaci promovišu svoje strukture i tu će biti teška politička borba. Nemam nameru da izgubim“, istakao je Dodik, prenela je RTRS.


Šef ruske diplomatije je rekao da Rusija zna sada ko su joj prijatelji. „Vi čuvate Dejtonski mirovni sporazum“, poručio je Lavrov. Dodik se saglasio s Lavrovom o ovom pitanju, dodajući da je Zapad taj koji je srušio Dejtonski sporazum.


„Slažem se sa vašom ocenom u vezi sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Zapad je srušio Dejton. Činjenica da se trude da za visokog predstavnika stave nelegitimnu osobu, dovoljno govori. On je karikatura“, rekao je Dodik.

Foto: RTS Screenshot

Srpska mora da se bori za slovo Dejtonskog sporazuma


Dodik je dodao da Srpska mora da se bori za slovo Dejtonskog sporazuma.

„Osnovni proces jeste da li se mi pridružujemo sankcijama Rusiji. Vi znate da mi to ne dopuštamo, drugi u BiH to žele, ali formalno-pravno BiH nije uvela sankcije“, naglasio je Dodik. On je zahvalio Rusiji za cene gasa, koje nisu rasle, ni za Srpsku, ali ni za Federaciju BiH, koja je najveći potrošač gasa u BiH.


Šef ruske diplomatije izjavio je da su EU i Velika Britanija kolonijalna mašina i istakao da je srpski član Predsedništva BiH jedini od članova ove institucije koji se bori za Dejtonski sporazum.


Lavrov je tokom susreta u Sankt Peterburgu sa Dodikom rekao da zapadnjaci nastoje da odvlače pažnju od domaćih problema. On je podsetio da je bivši evropski komesar za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini govorila da Rusija ne treba bude na Balkanu jer je to teritorija EU.
„Oni su kolonijalna mašina“, rekao je Lavrov.

Foto: Tanjug/AP

Rusija sada zna ko joj je prijatelj


Srpski član Predsedništva BiH je izjavio da stranci žele ili podanike ili štićenike u BiH, te da je uloga Britanaca sada veoma ekspanzivna. Dodik je naglasio je da je britanska politika uvek antisrpska.


„Nikako da nas puste na miru, da sami uređujemo svoju zemlju“, rekao je Dodik.
Dodik učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu gde će se sutra sastati i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija