• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/bloomberg

17.06.2022

10:57 >> 11:19

EVROPA DRHTI, BRUTALNI UDAR IZ MOSKVE! Gasprom za 50 odsto smanjuje isporuku gasa Italijanima i Slovačkoj!

AP/Photo

Vesti

EVROPA DRHTI, BRUTALNI UDAR IZ MOSKVE! Gasprom za 50 odsto smanjuje isporuku gasa Italijanima i Slovačkoj!

Podeli vest

Gasprom za 50 odsto smanjuje snabdevanje italijanske gasne i naftne kompanije Eni, ali i Slovačkoj, saopšteno je danas

Italijanski Eni saopštio da je Gasprom najavio da će isporučiti samo polovinu količine koja je tražena za 17. jun. Dnevna potražnja za gasom je približno 63 miliona kubnih metara, objavila je italijanska kompanija na svom sajtu. 

U isto vreme, oglasio i su se i slovački zvaničnic saopštenjem da ruski gasni gigant smanjuje isporuku za 50 odsto.

Italijanski premijer Mario Dragi optužio je juče Rusiju da je lagala kada je nedavni pad izvoza gasa objasnila postojanjem tehničkih problema, dodajući da Moskva koristi svoje zalihe gasa u političke svrhe.

Gasprom nije namerno smanjio isporuka gasa Evropi tokom prethodna dva dana, izjavio je ranije juče portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da postoji problem sa održvanjem, preneo je Rojters. Ali, tokom posete Kijevu Dragi je odbacio ovo objašnjenje.

"I Nemačka i mi i drugi, verujemo da su to laži. U stvarnosti oni politički koriste gas kao što koriste žito za političku upotrebu", istakao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 1 godinu

Optužuju Moskvu da koristi gas u političke svrhe isti oni koji su čak i mačkama uveli sankcije u iste te političke svrhe! Najveća zapadna vrednost je CINIZAM!!!

Dragovan

pre 1 godinu

Ponasanje zapada je nezrela deca. Njiihove zapadne sankcije imaju politicku upotrebu i svrhu kao ekonomsku. Prvi su ih uveli nepromisljeno, na brzinu, pa sta su onda ocekivali ?

Baća

pre 1 godinu

Šteta što im Rusi odmah ne zavrnu slavinu, pa neka vrište, pište, sastanče i prete. Koji bezobrazluk. Rusima sankcije, Ukrajini naoružanje, a njima ruski energenti da mogu još više da besne i da prete. Pa snađite se, gospodo, kada vam Rusi ne valjaju.

Penzionerj

pre 1 godinu

Potpuno ukinuti gas pa neka se šetaju po Ukrajini i naoružavaju. Samo neznam ko će im to naoružanje platiti kada će Ukrajina nestati. Licemeri.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17