• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

18.06.2022

11:40

Zabranjeno raspoređivanje britanskih padobranaca na Balkan, razlog je šokantan!

pexels.com

Vesti

Zabranjeno raspoređivanje britanskih padobranaca na Balkan, razlog je šokantan!

Podeli vest

Zapovednik britanske vojske general Sir Patrik Sanders odlučio je danas da ne pošalje britanske padobrance na Balkan u okviru godišnjeg raspoređivanja NATO snaga nakon što su se pojavili snimci orgije u vojnoj kasarni Mervil u Kolčesteru u Eseksu

"Moja poruka vojsci je jasna, naša licenca za delovanje je zasnovana na poverenju i moramo da se držimo najviših standarda. Takvo ponašanje je neprihvatljivo, korozivno i štetno po reputaciju vojske", naveo je Sanders u pismu britanskim generalima i komandantima.

O je dodao da nije voljan da "rizikuje misiju ili reputaciju britanske vojske" slanjem padobranaca u inostranstvo, prenosi Gardijan, pozivajući se na pisanje Tajmsa.

Ovog meseca se ispostavilo da je osam padobranaca iz 16. vazdušno-jurišne brigade stavljeno pod policijsku istragu nakon što su snimljeni kako učestvuju u orgiji sa ženom civilom u kasarni Mervil u Kolčesteru u Eseksu, dok je desetine drugih gledalo.

Iako je utvrđeno da nije počinjen zločin, jer je, po navodima vojne policije, žena dobrovoljno pristala da učestvuje u orgiji, Sanders je ocenio da je ta aktivnost mogla biti protumačena kao "ponižavanje žena" i da je u suprotnosti sa vojnim vrednostima i standardima, navodi Gardijan.

Britanski list navodi da se veruje da je žena prokrijumčarena u kasarnu čak 31 put za pet meseci i dodaje da je incident usledio nakon niza drugih slučajeva lošeg ponašanja vojnika tokom vojne vežbe u Severnoj Makedoniji na kojima su britanske snage bile u maju ove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija