• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

18.06.2022

16:34

NEPREDVIĐENI ZAOKRET! Zapadno oružje koje stiže u Ukrajinu završava i u ruskim specijalizovanim institutima

Vesti

NEPREDVIĐENI ZAOKRET! Zapadno oružje koje stiže u Ukrajinu završava i u ruskim specijalizovanim institutima

Podeli vest

Zapadno oružje i tehniku koji su zaplenjeni u Ukrajini proučavaju specijalizovani ruski instituti, izjavio je potpredsednik ruske vlade Jurij Borisov

Borisov je dodao da ne misli da će detalji o ruskoj tehnologiji biti otkriveni zbog toga što ruska vojska u Ukrajini upotrebljava novo naoružanje, poput raketnog kompleksa „Kindžal“, navodi Sputnjik.

- Naoružanje je previše složen visokotehnološki proizvod, čak i ako ga rastavite na sastavne delove i pokušate da ga proizvedete, ne mora da znači da ćete dobiti iste tehničke parametre - izjavio je Borisov, prenosi Sputnjik.

On je dodao da predaja vojne tehnike sovjetske i ruske proizvodnje Ukrajini predstavlja kršenje međunarodnih obaveza i da će je Rusija uništavati pre nego što stigne u zonu borbenih dejstava.

- Zemlje NATO-a bukvalno usisavaju iz cele Evrope razno oružje koje smo još u sovjetsko vreme isporučivali zemljama Varšavskog pakta. One to oružje i rezervne delove za njega sklapaju, popravljaju i predaju Oružanim snagama Ukrajine. Šta da radimo s tim? Preživećemo, borićemo se i uništavati tu tehniku pre nego što počne da se koristi u borbi - naveo je Borisov na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, prenosi Sputnjik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VELT: TAJNI ZAHTEVI EVROPE ZELENSKOM?!
Planeta

VELT: TAJNI ZAHTEVI EVROPE ZELENSKOM?!

Tokom posete Ukrajini, lideri Nemačke, Francuske i Italije "iza zatvorenih vrata" verovatno su pozvali Vladimira Zelenskog da sedne za pregovarački sto sa Rusijom, piše nemački Velt

18.06.2022

15:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija