• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.06.2022

10:17

RUSKI NOVINAR PRODAO NOBELOVU NAGRADU ZA MIR!

Reuters

Vesti

RUSKI NOVINAR PRODAO NOBELOVU NAGRADU ZA MIR!

Podeli vest

Ruski novinar Dmitrij Muratov, jedan od prošlogodišnjih dobitnika Nobelove nagrade za mir, prodao je na aukciji svoju nagradnu medalju za rekordnih 103,5 miliona dolara, kako bi prikupio novac za decu raseljenu zbog rata u Ukrajini

Sav prihod od aukcije, koja je održana u ponedeljak na Svetski dan izbeglica, namenjen je humanitarnom Dečijem fondu Ujedinjenih nacija (UNICEF) za raseljenu decu u Ukrajini "Heritidž okšens", koji je i sproveo prodaju medalje u Njujorku.

Prema navodima američkoh medija, aukcijom Muratovljeve nagrade oboren je rekod prodaje bilo koje medalje koja se dobija za Nobelovu nagradu, koja je prodata na aukciji, imajući u vidu da je prethodni rekord bio nešto manje od pet miliona dolara.

Muratov, jedan od osnivača lista Novaja Gazeta, prošle godine je dobio Nobelovu nagradu za mir zajedno sa filipinskom novinarkom Marijom Resom zbog, kako je naveo komitet za dodelu Nobelove nagrade, "napora da obezbede slobodu izražavanja, koja je preduslov demokratije i trajnog mira".

Foto: Reuters

Nobel otišao u dobrotvorne svrhe


List Novaja Gazeta, koji je oštar kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina i njegove vlade, obustavio je rad u Rusiji u martu nakon, kako se tvrdi, upozorenja koje je dobio od države zbog načina na koji pokriva rat u Ukrajini.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Preminuo  dr Pavle Bubanja... Pre 16 godina nominovan za Nobela
Srbija

Preminuo dr Pavle Bubanja... Pre 16 godina nominovan za Nobela

U Kruševcu je preminuo prof. dr Pavle Bubanja, idejni tvorac tvorac Kruševačke filozofsko-književne škole, koji je Gradu Kruševcu 1986. godine doneo Medalju mira Ujedninjenih nacija, a 1990- gopdine priznanjje Vesnik mira. Za mirotvorna istraživanja nominovan je za Nobelovu nagradu za mir za 2006 godinu

27.02.2022

13:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!
Showtime

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!

Bio bih vojnik specijalnih jedinica da nisam postao profesionalni fudbaler, kaže štoper Genta Stefan Mitrović za Informer, dok napadač Ferencvaroša Aleksandar Pešić otkriva da je kao mali sanjao da drži mikrofon i puni hale, a ne da bude golgeter.

01.05.2024

09:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15