• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2022

13:55

NA NJIH SE ODREDBE ŽENEVSKE KONVENCIJE NE ODNOSE! Peskov: Moguće je da će Amerikanci biti osuđeni na smrt!

printscreen/telegram rybar

Vesti

NA NJIH SE ODREDBE ŽENEVSKE KONVENCIJE NE ODNOSE! Peskov: Moguće je da će Amerikanci biti osuđeni na smrt!

Podeli vest

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da postoji mogućnost da zarobljeni američki državljani budu osuđeni na smrt u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR)

On je dodao da se Kremlj "ne meša u pravosudne odluke", prenosi Tas s.

- Ne možemo ništa da isključimo jer to zavisi od suda. Nikada ne komentarišemo odluke suda i nemamo pravo da se u njih mešamo - poručio je Peskov.

Kako navodi Interfaks, on nije mogao da potvrdi da se dvojica američkih državljana zarobljenih u ratnoj zoni u Donbasu nalaze u DNR.

Foto: Reuters

Dmitrij Peskov

- Ne, ne mogu da razjasnim, nemam informacije o tome gde se nalaze - rekao je Peskov.

Dodao je da je reč o "plaćenicima" koji su ugrozili živote ruskih vojnika.

Shodno tome, naveo je, "oni su optuženi za plaćeništvo" i "na njih se odredbe Ženevske konvencije ni na koji način ne mogu odnosti“.

Njihovi zločini moraju biti istraženi, moraju biti izvedeni pred lice pravde“, dodao je Peskov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija