• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.06.2022

16:54

UKRAJINCI U NAPADIMA NA ZMIJSKO OSTRVO OŠTETILI RUSKI "PANCIR", BORBA ZA KONTROLU CRNOG MORA U JEKU!? Da li su proglasili "pobedu" pre vremena?

printscreen

Vesti

UKRAJINCI U NAPADIMA NA ZMIJSKO OSTRVO OŠTETILI RUSKI "PANCIR", BORBA ZA KONTROLU CRNOG MORA U JEKU!? Da li su proglasili "pobedu" pre vremena?

Podeli vest

Ukrajinci su sproveli snažan napad na ruske snage, javljaju britanske agencije i ukrajinska strana

Ukrajinska strana je razglasila svoju "značajnu" pobedu protiv crnomorskih snaga Rusije nakon što je napala ruski garnizon na strateškom Zmijskom ostrvu. Južna operativna komanda Ukrajine saopštila je da je izvršila "ciljane udare uz upotrebu različitih snaga" na ostrvu, nanevši velike gubitke trupama Kremlja.

Ukrajinci tvrde da su na fotografiji satelitski snimci koji pokazuju štetu nanetu od kijevskih snaga u borbi za ostrvo. Ruski protivvazdušni sistem "Pancir", radarska stanica i vozila, navodno su oštećeni u napadima na ostrvo. Ruska strana se povodom ovih navoda još nije oglasila.

 

 

- To je samo najnoviji udarac za Putina koji je pretrpeo "izuzetne" gubitke sa proruskim separatistima u Donjecku koji su izgubili 55 odsto svojih trupa - saopštila je u sredu britanska obaveštajna služba. 

Vojna ispostava Zmijsko ostrvo, koja se nalazi u blizini južne obale Ukrajine u Crnom moru, pokazala se kao dragocena strateška pozicija za obe strane. Rusija je zauzela ostrvo na početku rata i uglavnom je uspevala da održi kontrolu nad njim, ali su njene snage od tada izložene bombardovanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PETAR

pre 2 godine

PA TO KAD KAZE PROPALA BRITANSKA IMPERIJA ,PA DA IM VERUJEMOSAMO STO NE UMEJU DA IZBROJE UKRAINSKE ZRTVE A RUSI CUTE I KILOMETAR PO KILOMETAR IDU NAPRED U OSVAJANJU UKRAINE SKORO SLOMICE KICMU JUZNOG KRILA A POTOM NEK SE PRIPREMI KIJEV SA BELOM ZASTAVOM A HVALA IPERIJALISTIMA PROPALIM NEOJTE VISE DA IH BRANITE UKRAINCIMA SKORO CE MRAK,A I VAMA KLOSARIMA ZAPADA

Vejo

pre 2 godine

Pičkice iz dezinformera.Sad su vam dobri Britanci ?Njima verujete?Smećari prodani.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija