• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.06.2022

11:09

BOJEVA GLAVA 250 KG - ISPLIVALI DOKAZI! Rusi u Ukrajini koriste najnovije 9M54 satelitski navođene projektile! (FOTO)

Vesti

BOJEVA GLAVA 250 KG - ISPLIVALI DOKAZI! Rusi u Ukrajini koriste najnovije 9M54 satelitski navođene projektile! (FOTO)

Podeli vest

U Ukrajini je dokumentovana upotreba jedne od najnovijih ruskih raketa sa lansiranog višecevnog bacača, kalibra 300 mm, raketa serije 9M54

Dokazi sa fotografija se pojavljuju po drugi put, prva upotreba ove rakete dokumentovana je u martu 2022. godine u Pokrovsku, koji se nalazi u Donbaskoj oblasti u istočnoj Ukrajini, a juče je objavljen drugi dokaz putem fotografije na kojoj je prikazano da je raketa je pala u Donjecku.

Rakete serije 9M54 koriste bojeve glave sa satelitskim navođenjem i HE-fragmentacionim punjenjem.

Foto: Printscreen/Twitter

Projektil 9M54

Uglavnom ih koristi višecevni raketni bacač 9A52-4 Tornado kalibra 300 mm, koji je takođe jedan od najnovijih dostignuća ruske kopnene artiljerije.

Rakete serije 9M54, sličan projektilu 9M542, dizajnirane su da mogu da se ispaljuju i iz starijih raketnih sistema, kao što je 9K58 Smerč, koji je dizajniran kasnih '80-ih.

 

 

Raketa 9M54 je jedna od poslednjih verzija koja je testirana 2020. godine i opremljena je kumulativno-fragmentacionom bojevom glavom.

Rakete serije 9M54 imaju slične karakteristike ili komplementarne karakteristike. Teške su oko 820 kg, a samo njihova bojeva glava je iznosi oko 250 kg. Minimalni domet je 40 km, a maksimalni 120 km, iako je raketa 9M54 testirana 2020. godine dostigla domet od 200 km.

Foto: Printscreen/Twitter

Projektil 9M54

Projektil je namenjen za uništavanje žive sile, neoklopne i lako oklopne tehnike, komandnih i komunikacionih centara i objekata vojno-industrijske strukture.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija