• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.06.2022

13:23

OVO JE PUTINOV NAPAD NA NAS, SMANJITE POTROŠNJU, NEĆEMO PREŽIVETI ZIMU! Nemačka pred VANREDNOM SITUACIJOM zbog RUSKOG GASA!

Reuters

Vesti

OVO JE PUTINOV NAPAD NA NAS, SMANJITE POTROŠNJU, NEĆEMO PREŽIVETI ZIMU! Nemačka pred VANREDNOM SITUACIJOM zbog RUSKOG GASA!

Podeli vest

Nemačka vlada je danas zvanično objavila da je njihovo energetsko tržište na "ratnoj nozi" zbog naglog smanjenja isporuke gasa iz Rusije, poručivši domaćinstvima da smanje potrošnju, uz upozorenje da će industrijska proizvodnja biti teško pogođena

Najavljujući drugu fazu od trostepenog sistema uzbunjivanja, samo jednu fazu manje od pune vanredne situacije u kojoj bi vlada preuzela kontrolu nad distribucijom energije i snabdevanjem gasom, nemački vicekancelar Robert Habek rekao je da je vreme da se ozbiljno shvati posledice smanjenja snabdevanja nakon ruske invazije na Ukrajinu.

- Ne smemo da se zavaravamo, smanjenje isporuke gasa je ekonomski napad na nas od strane Putina - rekao je Habek.

- Jasno je da je Putinova strategija da stvori nesigurnost, podigne cene i podeli nas kao društvo - upozorio je vicekancelar.

Nemačka i druge zemlje EU pokušavaju da popune skladišta gasa uoči zimske grejne sezone, što je otežano zbog toga što Rusija smanjuje svoje isporuke.

Evropska komisija želi da skladišta budu popunjena do 80 odsto do 1. novembra.

Habekovo ministarstvo saopštilo je danas da su nacionalna skladišta gasa trenutno popunjena do 58 odsto, više nego što je to bilo prošle godine u ovo vreme, a cilj je dostići 90 odsto do decembra.

- Popunjavanje skladišta gasa je sada glavni prioritet - rekao je Habek, i dodao:

- Svi potrošači, bilo u industriji, u javnim ustanovama ili privatnim domaćinstvima, treba da smanje potrošnju gasa što je više moguće kako bismo preživeli zimu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
5okt kruna Nato agresije

pre 2 godine

Poludeo čovek sve. Kaže, Putinov ekonomski napad na nas, a oni uveli sankcije Rusiji. To se kosi sa zdravim razumom.

ratko

pre 2 godine

taj olos nikad nije ni imao razum i mozak ,oni su ispod dnagori od mulja ,tako ce im i biti niti mi je zao tog narroda oni su birali te naciste svuda u NATO drzavama

nenad

pre 2 godine

I, kažete, Nemci pametan narod? Američki podrepaši.

Bezimeni

pre 2 godine

Neverovatno šta kaže prvi čovek perjanice EU? On i njegove kolege i drugih članica “famozne” zajednice očekuju velika iskušenja kako da svom narodu objasne suludu politiku koju vode protiv interesa naroda!Čeka ih teško vreme,sa ozbiljnim posledicama,nažalost i po nas! Realno je očekivati interne političke lomove u zemljama EU.Zaigrali su se i pokazali lice političkih laika!

Baki

pre 2 godine

Da bog da se smrzli i crkli od gladi fašisti !!! Jednom fašista uvek fašisra !!!

Dexx79

pre 2 godine

Zar sankcije Rusiji nisu ekonomski udar na Rusiju? Šta ste očekivali gospodo? Da niste očekivali da Vam daju džabe gas?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija