• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2022

16:49

DŽONSON PRETI PUTINU, RAZARANJE DONBASA SKUPO ĆE IH KOŠTATI! Britanci samo čekaju trenutak da "ukoče" i oni u rat

AP/Tanjug

Vesti

DŽONSON PRETI PUTINU, RAZARANJE DONBASA SKUPO ĆE IH KOŠTATI! Britanci samo čekaju trenutak da "ukoče" i oni u rat

Podeli vest

Britanska vojna obaveštajna služba veruje da bi napredak Rusije u Ukrajini u narednih nekoliko meseci mogao da uspori nedostatak resursa, rekao je britanski premijer Boris Džonson grupi evropskih novinara

U komentarima koje je u sredu objavio nemački "Süddeutche Zeitung", Džonson je rekao da vojne snage predsednika Vladimira Putina u istočnoj provinciji Donbas seju razaranja, ali za to plaćaju veliku počast oružjem i vojnicima.

- Doduše, naša obaveštajna služba odbrane veruje da bi Rusija mogla da iscrpi svoje snage u narednih nekoliko meseci, što bi zaustavilo njen napredak - rekao je Džonson u intervjuu i dodao:

Foto: AP/Tanjug

- U tom trenutku ćemo morati da pomognemo Ukrajincima da preokrenu dinamiku borbe. Zalagaću se za to na sastanku Grupe 7 (koji će biti održan u Nemačkoj tokom vikenda). Ako su Ukrajinci u poziciji da pređu u kontraofanzivu, moramo da ih podržimo opremom koju traže od nas - rekao je on.

Upitan kako bi izgledala pobeda Ukrajine, ili poraz Putina, Džonson je rekao:

- To bi značilo povratak na status kvo koji je postojao pre 24. februara i povlačenje ruskih snaga iz oblasti na koje su izvršili invaziju.

Osim za "Süddeutche Zeitung", dao je intervju i francuskom Le Mondeu, kao i italijanskim i španskim listovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 1 godinu

kao i uvek .. britanci pale zelenskog kao sto su i hitlera ..

BoJo

pre 1 godinu

Pogledajte kako Boris Dzonson vodi Britaniju, i sta je postigao. Skandal za skandalom, privreda na kolenima, ogroman broj radnika najavljue strajkove, totalni raspad sistema. Jedino su njegovi prijatelji OK jer su napunili dzepove miliradama. Bogatima fino, a ostali, sta ga se tice. Neborjano puta je napravo tzv U-turn, kada je pricao jedno pa bio priteran u cosak da uradi suprotno. To govori o njegovom morau ali i sposobnostima da zaista tacno predvidi dogadjaje...

Nenad

pre 1 godinu

Za nekoliko meseci pitanje je dali će i Engleska da postoji! Da li iko normalan više njima veruje! Hahhahahha

ratko

pre 1 godinu

jel moguce da su ovi idioti toliko glupi daj ukljucite se vi stoko u rat da vas Rusi konacno srtavne sa zemljom

Maganik

pre 1 godinu

Nije lako kad uzmeš "belo" i imaš vizije. Još gore je kad se probudiš i sudariš sa realnošću.

Tomislav

pre 1 godinu

Džonsona prosto svrbi, pa to ti je! Bolje ne diraj medveda dok se još nije okrenuo ka tebi...Još jedan savet: kupi Džonsone češalj, jasnije ćeš razmišljati!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija