• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

24.06.2022

07:00

ZA RUSE JE NAJVAŽNIJE DA UZMU ODESU, AMERIKANCI I BRITANCI ČINE SVE DA TO SPREČE! London će za Odesu učiniti bukvalno sve i preći sve crvene linije...

Ap/Fotoilustracija

Vesti

ZA RUSE JE NAJVAŽNIJE DA UZMU ODESU, AMERIKANCI I BRITANCI ČINE SVE DA TO SPREČE! London će za Odesu učiniti bukvalno sve i preći sve crvene linije...

Podeli vest

Ukrajina, iako ima pomoć celog Zapada, gubi na svim frontovima, ali belu zastavu, ako se izuzme finale u Mariupolju, ističu samo manje jedinice. Zapad, čini sve da Rusija pre potpisivanja mirovnih sporazuma ne zauzme Odesu. Bez Odese, vrednost Ukrajine za Zapad je besmislena

Uprkos tome, sve do novembra, dok se ne održe kongresni međuizbori u SAD, sa Zapada neće biti predloga za mir. A potom - hoće.

Sada se za inflaciju i probleme u ekonomiji SAD  i drugih zapadnih zemalja okrivljuje Putin. Posle novembra, to neće biti potrebno.
       
Nastavak konfrontacije sa Rusijom doneće više problema Zapadu nego Rusiji.

       
To će posebno biti jasno uoči zime, kada je uloga Rusije kao dobavljača energenata posebno velika.
       
Najverovatnije će uslediti zadržavanje statusa kvo. To jest: svako će zadržati teritorije koje kontroliše.
       
Ja sam pristalica oslobođenja cele teritorije Ukrajine. Ali, odluku da li će pregovarati ili ne doneće rukovodstvo Ruske Federacije.

Smatram važnim što se sve strane spremaju za pregovore u decembru.
       
Zapad, čini sve da Rusija pre potpisivanja mirovnih sporazuma ne zauzme Odesu.
       
Bez Odese, vrednost Ukrajine za Zapad je značajno smanjena. Projekat Intermarium nije izvodljiv bez Odese.
       
Taj projekat je važan jer Zapad sa njim dobija sanitarni kordon između Azije i Evrope, od Crnog mora do Baltika koji će kontrolisati Britanci.
       
Stari san Velike Britanije je odvajanje Rusije i Kine od Evrope, sa sticanjem kontrole nad Rusijom, Kinom i Evropom.
       
Pre jesenje-zimskih pregovora, za Veliku Britaniju će biti važno da odbrani Odesu. Za Rusiju - da preuzme kontrolu nad Odesom.
       
Britanija će za odbranu i deblokiranje Odese činiti bukvalno sve.
       
Bez Odese, planovi Londona se neće ostvariti. Stoga će Ujedinjeno Kraljevstvo radi nje preći svaku zamislivu i nezamislivu crvenu liniju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

EU zove Ruse imperijalistima. Britanci su uvek bili i ostali IMPERIJALISTI po svaku cenu.

miroljub

pre 1 godinu

Princ od Jorkšira kaže da nije vreme za mir. Nije dovoljno poginulo Ukrajinaca a za Odesu će preći sve crvene linije. Gotovo ceo svet čeka sa nestrpljenjem takav potez. Ali znajući kakve su to kukavice to mogu da urade samo sa celokupnim NATO-om pa i tada znak ?

Istina

pre 1 godinu

Nije u pitanju samo Odesa, već cela Ukrajina. Samo polako, malko po malko Rusija otkida deo po deo teritorije Ukrajine, odnosno bolje rečeno vraća svoju teritoriju i svoj narod pod svoju jurisdikciju. Za UK Rusija ima samo jednu čarobnu reč: "Sarmat" i sve je na svom mestu.

ZOMA

pre 1 godinu

Vekovima Englezi seju zlo po svetu. Pljackasima se blizi kraj....... Pljacke, otimanje, ubijanje Englezi to vekovima rade.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija