• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.06.2022

08:23

AMERIČKA PROVOKACIJA KOD TAJVANA, KINESKE TRUPE U PRIPRAVNOSTI! Peking mobilisao vazdušne i kopnene snage, mornarica SAD se još nije oglasila!

Vesti

AMERIČKA PROVOKACIJA KOD TAJVANA, KINESKE TRUPE U PRIPRAVNOSTI! Peking mobilisao vazdušne i kopnene snage, mornarica SAD se još nije oglasila!

Podeli vest

Kineska vojska saopštila je danas da je nedavni prelet američkog mornaričkog aviona kroz Tajvanski moreuz namerno narušavanje mira i stabilnosti u tom regionu


Pukovnik Ši Ji, portparol Istočne teatar komande Narodne oslobodilačke vojske, naveo je u saopštenju da je Kina mobilisala vazdušne i kopnene snage da nadgledaju operaciju američkih aviona, koja se odigrala u petak, prenosi Rojters.


On je dodao da se Peking odlučno protivi ovim akcijama SAD i da su kineske trupe i dalje u stanju pripravnosti. Američka mornarica još se nije oglašavala povodom ovog incidenta, navodi Rojters.

Najnovije tenzije u Tajvanskom moreuzu dolaze nakons što je Tajpej u četvrtak saopštio da je podigao vazduhoplovne snage da upozori 22 kineska aviona koji su ušli u zonu protivvazdušne odbrane.

Tajvanski moreuz je čest izvor vojnih tenzija, a poslednjih godina američki ratni brodovi i drugih NATO saveznika, poput Britanije i Kanade, plovili su kroz moreuz, izazivajući nezadovljstvo u Pekingu, navodi britanska agencija.

Kina tvrdi da ima suverenitet i jurisdikciju nad Tajvanskim moreuzom, dok SAD i Tajpej smatraju da je moreuz koji razdvaja Tajvan od Kine međunarodni plovni put.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gedza

pre 1 godinu

da imaju onu stvar kao vucic oni bi ga oborili ali si nema ono sto vucic ima

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija