• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

28.06.2022

11:19

RUSIJA TVRDI: Eksplozija zapadnog oružja izazvala požar u nefunkcionalnom tržnom centru u Kremenčugu

Tanjug/AP

Vesti

RUSIJA TVRDI: Eksplozija zapadnog oružja izazvala požar u nefunkcionalnom tržnom centru u Kremenčugu

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije u Kremenčuku u ponedeljak uništile skladište naoružanja i municije, a da je detonacija municije izazvala požar u obližnjem tržnom centru koji nije radio

Ukrajina je, međutim, prethodno saopštila da je najmanje 18 ljudi poginulo u ruskom raketnom napadu na prepun tržni centar u Kremenčuku.

"U gradu Kremenčuk, Poltavska oblast, Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su 27. juna visokopreciznim oružjem iz vazduha udar na hangare sa oružjem i municijom dobijenim iz Sjedinjenih Država i evropskih zemalja, u oblasti Kremenčuške fabrike drumskih vozila. Pogođeno je naoružanje i municija zapadne proizvodnje namenjeno za dalje slanje ukrajinskim trupama u Donbasu“, navedeno je u izveštaju ruskog Ministarstva odbrane, prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da je detonacija uskladištene municije izazvala požar u nefunkcionalnom tržnom centru koji se nalazi u blizini fabrike.

Rusko ministarstvo ističe da je više od 100 ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika likvidirano prilikom napada na punkt odreda Azov u Harkovu. Takođe, prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, ruski PVO sistemi oborili su tri ukrajinska aviona Su-25, helikopter Mi-8 i devet dronova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija