• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

29.06.2022

15:24

SIRIJA PRIZNALA DONJECKU I LUGANSKU NARODNU REPUBLIKU!

Vesti

SIRIJA PRIZNALA DONJECKU I LUGANSKU NARODNU REPUBLIKU!

Podeli vest

Sirija je priznala nezavisnost i suverenitet DNR i LNR

Sirija je priznala nezavisnost i suverenitet Donjecke i Luganske narodne republice (DNR i LNR), saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

"Sirijska Arapska Republika odlučila je da prizna nezavisnost i suverenitet Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike“, navodi se u saopštenju sirijskog Ministarstva spoljnih poslova koje je objavila sirijska državna agencija SANA. Predsednik Sirije Bašar el Asad je 16. juna 2022. godine rekao da su Amerikanci ti koji kontrolišu džihadiste u njegovoj zemlji i neonaciste u Ukrajini.

- To znači da se Rusija i Sirija bore protiv istog neprijatelja, jer i jedne i druge teroriste i neonaciste kontroliše ista država, SAD - rekao je sirijski lider.

On je tada na sastanku sa zamenikom predsednika Državne dume Dmitrijem Sablinom i delegacijom Donjecke Narodne Republike, istakao da se glavna i najveća bitka vodi protiv politike hegemonije koju sprovodi Zapad. Asad je tada čestitao delegaciji DNR oslobođenje većeg dela republike i rekao da će naložiti Ministarstvu spoljnih poslova da započne proceduru za zvanično priznanje DNR i LNR.

 

Foto: Reuters

Dmitrij Peskov

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina je tada rekao da će Moskva pozdraviti priznanje DNR i LNR od strane drugih zemalja, posebno od prijateljske Sirije. Asad je prilikom sastanka sa Sablinom dodao i da Zapad sebe smatra centrom i nastoji da vlada svetom u skladu sa svojim interesima. On je pozvao "zemlje koje brane svoj suverenitet da grade snažne odnose kako bi se međusobno pomogle u jačanju sopstvenih pozicija i ostvarivanju interesa svojih naroda".

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin se u februaru, posle vanrednog sastanka Saveta bezbednosti Rusije, obratio građanima i izjavio da smatra da je neophodno doneti odluku o momentalnom priznavanju suvereniteta LNR i DNR.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17