• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2022

17:56

KINESKI "GLOBAL TIMES" UVEREN, NATO JE SPREMAN DA ŽRTVUJE SVOJE 3 ČLANICE U SLUČAJU SUKOBA SA RUSIJOM! Prva na listi Litvanija zbog provokacija oko Kalinjingrada, a onda...

Fotoilustracija

Vesti

KINESKI "GLOBAL TIMES" UVEREN, NATO JE SPREMAN DA ŽRTVUJE SVOJE 3 ČLANICE U SLUČAJU SUKOBA SA RUSIJOM! Prva na listi Litvanija zbog provokacija oko Kalinjingrada, a onda...

Podeli vest

Severnoatlantska alijansa će žrtvovati tri svoje članice u slučaju sukoba sa Rusijom, piše kineski medij Global Times

Samit NATO koji se ovih dana održava u Madridu trebalo bi da pokaže jedinstvo evropskih saveznika u odnosu prema situaciji u Ukrajini. Međutim, u stvarnosti to nije sasvim tačno, navodi GT.

Francuska i Nemačka već dugo pokušavaju da se izvuku iz bliskog tutorstva Vašingtona i, za razliku od Sjedinjenih Država, zainteresovane su za brzi završetak ukrajinske krize.

Druge članice Alijanse, poput baltičkih zemalja i Poljske, ne odustaju od pokušaja da isprovociraju Rusku Federaciju na odlučnije delovanje. Primer su akcije Litvanije u odnosu na Kalinjingrad.

- Alijansa pridaje veći značaj interesima svojih 12 članica osnivača, tako da je moguće da bi NATO mogao da žrtvuje tri baltičke zemlje kako bi zaštitio članice osnivača u zapadnoj Evropi. Ako Litvanija isprovocira Rusiju na sukob, NATO neće slati vojne snage u pomoć Baltiku - piše Global Times.

Postojeći odnosi unutar NATO-a ukazuju da u svojoj politici članice Alijanse teže sasvim drugim ciljevima, piše kinesko izdanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija