• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

29.06.2022

22:07

TURSKO "DA" STIGLO NA NAPLATU, CRNI DAN ZA ŠVEDSKU I FINSKU! Ankara jasna, pustili smo vas u NATO, sad nam isporučite vođe Kurda! ŠTA REĆI...

Reuters

Vesti

TURSKO "DA" STIGLO NA NAPLATU, CRNI DAN ZA ŠVEDSKU I FINSKU! Ankara jasna, pustili smo vas u NATO, sad nam isporučite vođe Kurda! ŠTA REĆI...

Podeli vest

Iz Turske saopšteno da će sada "pritisnuti" Finsku i Švedsku, čiji pristup NATO-u je Erdogan odblokirao, da im isporuče 33 osobe zbog terorizma

Ankara će sada zahtevati da se ispuni ono što je potpisano prilikom postizanja dogovora s Turskom oko prijema te dve nordijske zemlje u člantsvo Alijanse, izjavio je turski ministar pravde.

Podsetimo, zvanična Ankara blokirala je prijem Švedske i Finske u NATO, optužujući te dve zemlje da štite kurdske militante.

Na četvoročasovnom sastansku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u utorak uveče Švedska i Finska su se složile da „brzo reše turske zahteve za deportaciju ili ekstradiciju osumnjičenih za terorizam".

- Sada ćemo tražiti ekstradiciju terorista - rekao je turski ministar pravde Bekir Bozdag, prenosi BBC.

On je pozvao Finsku da Turskoj preda šest članova Kurdske narodne partije (PKK) i još šest pristalicaca pokreta Fathulaha Gulena.

Turksa takođe od Švedske traži izručenje 11 članova PKK i 10 "Gulenista".

Iako su lideri Finske, Švedske, kao i Turske na sva zvona objavljivali da je načinjen veliki korak napred potpisivanjem sporazuma sa Stoltenbergom, oglasila se i predstavnica kurdskih aktivista.

Amineh Kakabaveh, pravni zastupnik kurdskih disidenata u Švedskoj pak smatra da je reč o "crnom danu za Švedsku", kao i da je Švedska jednostavno žrtvovala Kurde zarad sopstvenih inetersa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija