• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Ria novosti

03.07.2022

07:55

(VIDEO) RUSKE SNAGE DOKAZALE ZAUZIMANJE LISIČANSKA! Plan je da se i Belogorovka oslobodi do kraja dana, Ukrajinci raznose "Točkom-U" tokom povlačenja...

printscreen

Vesti

(VIDEO) RUSKE SNAGE DOKAZALE ZAUZIMANJE LISIČANSKA! Plan je da se i Belogorovka oslobodi do kraja dana, Ukrajinci raznose "Točkom-U" tokom povlačenja...

Podeli vest

Lisičansk je zauzet i pod kontrolom je savezničkih snaga, javlja dopisnik RIA Novosti sa lica mesta

Napuštajući grad, ukrajinski vojnici su digli u vazduh i uništili neke od važnih administrativnih zgrada, uključujući gradsku većnicu. 6. Platovski kozački puk LNR izvestio je da je planirano da se Belogorovka oslobodi do kraja dana.

Pored toga, na upravnoj zgradi postavljen je i Barjak pobede. Kako je rekao stanovnik Lisičanska, Oružane snage Ukrajine „sve su raznele, sve spalile“.

 

 

- Želimo da 9. maj, želimo drugi septembar - ovo je dan oslobođenja grada - da slavimo kao što se slavio. Hvala vam momci. Srećni smo - rekla je ona.

Zauzvrat, šef Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da su Oružane snage Ukrajine pogodile kancelariju gradonačelnika projektilom Točka-U. Prema njegovim rečima, cela poenta „nacističke banditske taktike” je da se ostavi što više razaranja, a da se onda okrivi Rusija. Osim toga, ukrajinski militanti nisu dozvolili stanovnicima da napuste grad, ali su sada „odahnuli“ i zahvalili se oslobodiocima, dodao je Kadirov.

Ruska vojska je u protekla tri dana, zajedno sa borcima jedinica LNR, oslobodila i Rafineriju nafte Lisičansk, rudnik Matrosskaja, fabriku želatina i selo Topolevka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Šumadinac

pre 1 godinu

Slika iz Zlote koji su okupatori zauzeli a do Lisičanskog još 12 km. Koje patke prodajete nama Srbima, mi odemo na rusku www.pravda.rus i 9ni su objektivnije i kažu da imaju 8 km do grada.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija