• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.07.2022

11:28

SILOVITA OFANZIVA OD JUTRA! Trenutak kada su ruski "Iskanderi" poleteli ka Harkovu - osveta za Belogorod na koji je palo desetine ukrajinskih granata?! (Video)

Vesti

SILOVITA OFANZIVA OD JUTRA! Trenutak kada su ruski "Iskanderi" poleteli ka Harkovu - osveta za Belogorod na koji je palo desetine ukrajinskih granata?! (Video)

Podeli vest

Ruska vojska je rano jutros lansirala balističke rakete "Iskander M i K" prema Harkovu, mestu koje se od napadnutog Belogoroda nalazi 74 km vazdušnom linijiom i 86 km drumskim vezama

Na Harkov su lansirane tri balističke rakete "Iskander M" koje su taktički pogodile ciljeve. Ovo je jedan od zabeleženih snimaka:

 

 

Prethodno su ukrajinske snage gađale Belgorod, grad u Rusiji koji je od Harkova udaljen oko 70 km.

 

 

Pet osoba je poginulo, četvoro je ranjeno, oštećeno 11 stambenih zgrada i 39 privatnih kuća od kojih su neke sravnjen sa zemljom, što je crni bilans sinoćnjeg i jutrašnjeg raketnog napada.

Na meti ukrajinskih raketa bio je i Kursk gde je PVO prethodno oborila dve strateške besiplotne letelice tipa Striž Tu-141, ali i Melitopolj koji je pod ruskom kontrolom, gde je vojno skladište napadnuto navodno raketom lanisranom iz HIMARS-a. 

Veruje se da je ovo osveta za seriju raketnih napada koje je Rusija izvela krstarećim raketama tipa H-22 na Kijev, Kremnčuk i Odesu. U samom Belogorodu spasilačke službe rade na rasčišćavanju ruševina koje je iza sebe napravila "Točka U" iz zone Harkova.

Strateška važnost Belogoroda

Belogorod je grad koji je od početka rata u Ukrajini 24. februara dobio na strateškoj važnosti, kao logistički centar za snabdevanje ruskih trupa gorivom i municijom, ali kao i zona odakle su lansirane balističke rakete na ukrajinske ciljeve.

Prvi značajni ukrajinski napad na Belogorod dogodio se 1. aprila ove godine kada su dva ukrajinska Mi-24P. Napadi su se i kasnije ređali uglavnom po periferiji i mestima koja su bliže granici. Ovo je prvi put da je samo gradsko jezgro napadnuto taktičkim balističkim raketama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija