• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

04.07.2022

14:45

SPECIJALCI RUSKE GARDE OTKRILI TAJNA DOKUMENTA! "OEBS" u Hersonu sarađivao sa ukrajinskim službama, ŠEMA MISIJE dospela u ruke Moskve

Vesti

SPECIJALCI RUSKE GARDE OTKRILI TAJNA DOKUMENTA! "OEBS" u Hersonu sarađivao sa ukrajinskim službama, ŠEMA MISIJE dospela u ruke Moskve

Podeli vest

Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze o radu posmatrača OEBS-a u interesu ukrajinskih specijalnih službi

- Specijalci Ruske garde pronašli su u kući bivšeg načelnika Uprave SBU u Hersonskoj oblasti generala Vjačeslava Savčenka dokumente međunarodne posmatračke organizacije OEBS-a koji svedoče o saradnji sa ukrajinskim specijalnim službama - navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

U Hersonu su pripadnici garde pregledali mondensku vilu ukrajinskog generala. Skupo uređenje kuće ukazuje na prisustvo velikih izvora finansiranja bivšeg ukrajinskog obaveštajca.

U kući su pronađena dokumenta koja pripadaju misiji OEBS-a u Ukrajini, iz kojih proizilazi da su se predstavnici organizacije nalazili u Hersonu i da su uživali lično pokroviteljstvo Savčenka. Često prisustvo pripadnika misije u ovoj kući potvrđuju svedočenja meštana.

- Specijalne snage Ruske garde zaplenile su rukom pisanu šemu lokacija jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u Republici Krim, na teritorijama Rostovske, Smolenske, Belgorodske i Voronješke oblasti. To još jednom potvrđuje da su se pripadnici misije bavili obaveštajnim aktivnostima u interesu ukrajinskih specijalnih službi, kao i specijalnih službi zemalja NATO-a - ističe se u saopštenju.

Dokumenti su dostavljeni nadležnim organima. Oni govore o dugoročnoj i bliskoj saradnji međunarodne organizacije sa rukovodstvom Ukrajine, koja je izlazila van zvaničnih okvira i deklarisanih zadataka, napomenuli su u Ruskoj gardi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Isto su radili i po Srbiji .. postavljali klokatore i tagovali GPS lokacije pre bombardovanja ..

Pera pravda

pre 1 godinu

Pa oni su albanske teroriste 98 i 99 prevozili iz opkoljenih sela, to je njihova stara, razrađena taktika. 40 godina oni isto rade u ratovima širom sveta, a i u miru novinarskom propagandom. Tome se bliži kraj, živi bili pa videli.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija